Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Σε ιστορικά υψηλά σκαρφάλωσε η καταναλωτική εμπιστοσύνη τον Φεβρουάριο 2020 - Στις 47,6 μονάδες ο δείκτης Markit

Βρετανία: Σε ιστορικά υψηλά σκαρφάλωσε η καταναλωτική εμπιστοσύνη τον Φεβρουάριο 2020 - Στις 47,6 μονάδες ο δείκτης Markit
Ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης της Βρετανίας διαμορφώθηκε στα υψηλότερα επίπεδα από τότε που ξεκίνησε η έρευνα της Markit
Σε ιστορικά υψηλά επίπεδα σκαρφάλωσε η αισιοδοξία των καταναλωτών στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Φεβρουάριο του 2020, σύμφωνα με τα σημερινά (17/2) στοιχεία της Markit, δεχόμενη ώθηση από τη νίκη του Boris Johnson στις εκλογές του περασμένου Δεκεμβρίου.
Ειδικότερα, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης της Markit, διαμορφώθηκε στις 47,6 μονάδες, έναντι 44,6 μονάδων τον Ιανουάριο του 2020, γεγονός που αποτελεί το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων έντεκα ετών, όταν και ξεκίνησε η καταγραφή των στοιχείων από τη Markit.
«Τα τελευταία στοιχεία για την οικονομική κατάσταση των νοικοκυριών σηματοδοτούν μία σειρά εξελίξεων που θα πρέπει να κρατήσουν στην άκρη τα μετριοπαθή άτομα της Τράπεζας της Αγγλίας και να δημιουργήσουν αισιοδοξία σχετικά με τις άμεσες οικονομικές προοπτικές του Ηνωμένου Βασιλείου», δήλωσε ο Joe Hayes, οικονομολόγος της IHS Markit.
Σύμφωνα με την έρευνα της Markit, τα νοικοκυριά της Βρετανίας αναμένουν περαιτέρω επιβράδυνση του πληθωρισμού καθώς και ανάκαμψη στις τιμές κατοικιών τους επόμενους μήνες, ενώ οι ανησυχίες για την αγορά εργασίας υποχώρησαν.
Παράλληλα, το 27% των ατόμων που συμμετείχαν στην έρευνα αναμένουν μείωση των επιτοκίων από την Τράπεζα της Αγγλίας, ποσοστό μεγαλύτερο σε σύγκριση με τον Αύγουστο του 2016, όταν και η BoE είχε προχωρήσει σε σχετική ενέργεια.
Όσον αφορά το ποσοστό των ατόμων που αναμένουν αύξηση επιτοκίων μέσα στους επόμενους δώδεκα μήνες, σημειώθηκε πτώση στο 49% έναντι 58% τον προηγούμενο μήνα.
Σημειώνεται ότι κατά τη συνεδρίαση του Ιανουαρίου η Bank of England αποφάσισε να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια, επικαλούμενη σημάδια ανάκαμψη της βρετανικής οικονομίας, μετά την επιβράδυνση στα τέλη του 2019.
«Υπάρχει ανάκαμψη στην επιχειρηματική εμπιστοσύνη, καθώς και σταθεροποίηση της εμπιστοσύνης των καταναλωτών», δήλωσε την περασμένη εβδομάδα στο πρακτορείο Reuters ο επικεφαλής της BoE, Mark Carney.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης