Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εκπρόσωπος Johnson: Η Βρετανία είναι πλέον έτοιμη να διαπραγματευτεί τη μελλοντική της σχέση με την ΕΕ

Εκπρόσωπος Johnson: Η Βρετανία είναι πλέον έτοιμη να διαπραγματευτεί τη μελλοντική της σχέση με την ΕΕ
Ο εκπρόσωπος του Βρετανού πρωθπουργού τόνισε ότι το Λονδίνο δε χρειάζεται κάποια «ιδιαίτερη ρύθμιση» στη μελλοντική του σχέση με τις Βρυξέλλες
Την ετοιμότητα της Βρετανίας να διαπραγματευτεί τη μελλοντική της σχέση με την Ευρωπαϊκή Ένωση εξέφρασε σήμερα (17/2) ο εκπρόσωπος του πρωθυπουργού Boris Johnson, διευκρινίζοντας παράλληλα ότι η χώρα δεν αναζητά κάποια «ιδιαίτερη ρύμθμιση» στις σχέσεις των δύο πλευρών.
Ειδικότερα, ο εκπρόσωπος του Βρετανού πρωθυπουργού δήλωσε ότι «το Ηνωμένο Βασίλειο δε χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη ρύθμιση από την Ευρωπαϊκή Ένωση στις εμπορικές διαπραγματεύσεις», διευκρινίζοντας ότι «επιθυμούμε μία συμφωνία η οποία θα είναι παρόμοια με τις άλλες συμφωνίες που έχει συνάψει η Ευρωπαϊκή Ένωση».
«Είμαστε πλέον έτοιμοι να διαπραγματευτούμε, επιθυμούμε η σχέση μας με την Ευρωπαϊκή Ένωση να βασίζεται στη φιλική συνεργασία», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του Boris Johnson.
Αργότερα εντός της ημέρας ο σύμβουλος ευρωπαϊκών υποθέσεων του Boris Johnson, David Frost, αναμένεται να πραγματοποιήσει ομιλία κατά την οποία θα παρουσιάσει τις θέσεις της Βρετανίας όσον αφορά τη μελλοντική της σχέση με την ΕΕ.
Σημειώνεται ότι την περασμένη εβδομάδα ο Βρετανός πρωθυπουργός προχώρησε σε ανασχηματισμό του υπουργικού συμβουλίου, γεγονός που έφερε την παραίτηση του υπουργού Οικονομικών της χώρας, Sajid Javid, και την αντικατάστασή του από τον γενικό γραμματέα του Υπουργείου, Rishi Sunak.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης