Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο πρωθυπουργός της Bόρειας Ρηνανίας-Βεσταφαλίας προτείνει ομάδα για την ηγεσία του CDU

Ο πρωθυπουργός της Bόρειας Ρηνανίας-Βεσταφαλίας προτείνει ομάδα για την ηγεσία του CDU
Οτιδήποτε περιέχει μια ομάδα, η οποία ενσωματώνει τις διαφορετικές δεξιότητες των διαφόρων μελών της με περισσότερα πρόσωπα των τριών οι οποίοι κατονομάζονται ως ενδεχόμενοι υποψήφιοι είναι καλό για το CDU ως κόμμα εξουσίας
O Χριστιανοδημοκράτης (CDU) πρωθυπουργός της Bόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας Armin Lachet και φερόμενος ως υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος μετά την παραίτηση της Annegret Kramp-Karrenbauer, τάχθηκε υπέρ της εκλογής μιας ηγετικής ομάδας αντί ενός ή δύο προσώπων: «Οτιδήποτε περιέχει μια ομάδα, η οποία ενσωματώνει τις διαφορετικές δεξιότητες των διαφόρων μελών της- και αυτή πρέπει να αποτελείται από κάτι περισσότερο των τριών οι οποίοι κατονομάζονται ως ενδεχόμενοι υποψήφιοι (ενν. εκτός από τον ίδιο τον πρώην κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του CDU Friedrich Merz και τον νυν υπουργό Υγείας Jens Span) είναι καλό για το CDU ως κόμμα εξουσίας», δήλωσε σήμερα ο Lachet στο Άαχεν.
Μια δυαρχία όπως στο Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα (SPD) και στο κόμμα των Πρασίνων (Die Gruenen) «δύσκολα θα μπορούσα να την φανταστώ, αλλά διαφορετικές προσωπικότητες με διαφορετικά καθήκοντα, μπορώ να φανταστώ ως ηγεστία», πρόσθεσε.
Ο μελλοντικός υποψήφιος καγκελάριος θα μπορούσε να καθοριστεί μόνο σε στενή συνεργασία με την Χριστιανοκοινωνική Ένωση (CSU) τόνισε ο Lachet: «Όλα όσα κάνουμε πρέπει να συμφωνηθούν σε στενή συνεργασία με την CSU.
Αυτή είναι η παράδοσή μας.
Οι υποψήφιοι καγκελάριοι συναποφασίζονται μόνο από το CDU και την CSU, οπότε πρέπει τώρα να συζητήσουμε πολύ κάτι το οποίο κάνουμε ήδη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης