Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα - Μελέτη: Ο μισός πληθυσμός της χώρας είναι σε καραντίνα λόγω κορωνοϊού!

tags :
Κίνα - Μελέτη: Ο μισός πληθυσμός της χώρας είναι σε καραντίνα λόγω κορωνοϊού!
Οι περιορισμοί περιλαμβάνουν τα πάντα, από την «αυτο-καραντίνα», όπου άνθρωποι μένουν κλεισμένοι στα σπίτια τους μέχρι και την απαγόρευση της κυκλοφορίας οχημάτων που επιβλήθηκε στην Χουμπέι
Σχεδόν το ήμισυ του πληθυσμού της Κίνας – περισσότεροι από 780 εκατομμύρια άνθρωποι – ζουν σήμερα υπό διάφορες μορφές ταξιδιωτικών περιορισμών, καθώς οι αρχές αγωνίζονται να περιορίσουν την εξάπλωση ενός θανατηφόρου κορωνοϊού.
Σύμφωνα με ανάλυση του CNN, ιδιότυπες καραντίνες, κυρίως όσον αφορά τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς εξακολουθούν να εφαρμόζονται σε επαρχίες και πόλεις σε ολόκληρη τη χώρα, συμπεριλαμβανομένων των Χουέι, Λιαονίνγκ, Πεκίνο και Σαγκάη.
Οι περιορισμοί περιλαμβάνουν τα πάντα, από την «αυτο-καραντίνα», όπου άνθρωποι μένουν κλεισμένοι στα σπίτια τους μέχρι και την επιβολή ορίων από γειτονιά σε γειτονιά.
Πρόσφατα στην πόλη Χουμπέι απαγορεύτηκε και η κυκλοφορία των οχημάτων, ενώ οι περισσότεροι είναι σε κατ΄οίκον περιορισμό.
Από την άλλη πλευρά οι πόλεις Wuhan, Huanggang, Shiyan και Xiaogan έχουν κλείσει όλες τις υπαίθριες αγορές.
Οι κάτοικοι στις παραπάνω πόλεις λαμβάνουν τα αναγκαία αγαθά από την γειτονιά τους καθώς δεν τους επιτρέπεται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.
Τον γύρο του κόσμου κάνει η αποκάλυψη ότι οι Κινέζοι, παρά το φόβο για την εξάπλωση της επιδημίας του κορωνοϊού, οργάνωσαν πρόσφατα συγκέντρωση 40.000 οικογενειών στη φωλιά του ιού, σε πόλη της επαρχείας Ουχάν.
Με ενθουσιασμό και αίσθηση καθήκοντος δεκάδες χιλιάδες Κινέζοι συμμετείχαν στην προσπάθεια των αρχών της πόλης Ουχάν να σπάσουν το παγκόσμιο ρεκόρ για το μεγαλύτερο γεύμα.
Ήταν μέσα Ιανουαρίου και ο ιός εξαπλωνόταν ήδη στην πόλη των 11 εκατομμυρίων κατοίκων αλλά οι τοπικές αρχές ενθάρρυναν τη συμμετοχή του κόσμου.
Περισσότερες από 40.000 οικογένειες ανταποκρίθηκαν.
Μετά από τέσσερις ημέρες η πόλη μπήκε σε καραντίνα και η Κίνα επιβεβαίωσε επίσημα ότι ο ιός μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο και μέχρι σήμερα ο νέος κορωνοϊός έχει σκοτώσει 1.770 άτομα και έχει μολύνει ακόμη 70.000 ασθενείς στην ηπειρωτική Κίνα.
Το αμερικανικό δίκτυο CNN και το βρετανικό BBC θέτουν πιεστικά ερωτήματα για τις ευθύνες του Πεκίνου και του ίδιου του προέδρου Xi, τη στιγμή που η κυβέρνηση έχει κηρύξει πανστρατιά για την καταπολέμηση του ιού και τα κρατικά μέσα μεταδίδουν εικόνες από ευχάριστα διαλείμματα με χορό και γυμναστική μέσα στα νοσοκομεία της Ουχάν.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης