Τελευταία Νέα
Διεθνή

Apple: Πλήγμα σε έσοδα και πωλήσεις λόγω του κορωνοϊού - Στο -6% η μετοχή

Apple: Πλήγμα σε έσοδα και πωλήσεις λόγω του κορωνοϊού - Στο -6% η μετοχή
Η Apple είναι η πρώτη μεγάλη αμερικανική εταιρεία που ανακοινώνει ότι ο νέος ιός θα την πλήξει
Για συνέπειες στα έσοδα, τα οποία εκτιμάται ότι  θα είναι κατώτερα του αναμενομένου το επόμενο διάστημα, προειδοποιεί η Apple, η μετοχή της οποίας σημειώνει πτώση 6% στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, με την κεφαλαιοποίησή της να μειώνεται κατά 70 δισ. δολ. περίπου.
Επίσης ο αμερικανικός τεχνολογικός κολοσσός κάνει λόγο για προσωρινές δυσκολίες στην παγκόσμια τροφοδοσία των συσκευών iPhones, καθώς τόσο η ζήτηση (πωλήσεις) όσο και η προσφορά (παραγωγή) έχουν επηρεαστεί από την επιδημία της νόσου COVID-19 στην Κίνα.
Αυτό σημαίνει ότι λιγότερα iPhones θα είναι διαθέσιμα προς πώληση στο εξωτερικό, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Η Apple είναι η πρώτη μεγάλη αμερικανική εταιρεία που ανακοινώνει ότι ο νέος ιός θα την πλήξει, χωρίς πάντως να προχωρήσει σε κάποια εκτίμηση για το βαθμό της ζημιάς της σε αυτό το τρίμηνο, κάτι που αναμένεται να φανεί τον Απρίλιο, όταν ανακοινωθούν τα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου φέτος, σύμφωνα με το BBC και το πρακτορείο Reuters.
Με τα περισσότερα καταστήματα στην Κίνα κλειστά ή ανοιχτά λίγες μόνο ώρες, οι πωλήσεις πολλών εταιρειών εκ των πραγμάτων εμφανίζουν μείωση, καθώς και οι πελάτες είναι λιγοστοί.
Όλα τα κινεζικά καταστήματα της Apple αναγκάστηκαν να παραμείνουν κλειστά, καθώς και πολλά που ανήκουν σε συνεργάτες της.
Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι σταδιακά επιχειρεί να ανοίξει μερικά από αυτά.
Οι αναλυτές εκτιμούν ότι ο κοροναϊός θα ρίξει σημαντικά τις πωλήσεις κινητών τηλεφώνων και άλλων τεχνολογικών συσκευών στην Κίνα, που είναι η μεγαλύτερη αγορά παγκοσμίως, ίσως και κατά 50% στο πρώτο τρίμηνο του 2020.
Η Κίνα συνεισφέρει το 15% των συνολικών εσόδων της Apple, οι μετοχές της οποίας κινήθηκαν πτωτικά στο χρηματιστήριο μετά την προειδοποίηση προς τους επενδυτές.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης