Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Eπαφές Karrenbauer για τον νέο πρόεδρο του CDU - Πρώτος επίσημος υποψήφιος ο Roettgen

Γερμανία: Eπαφές Karrenbauer για τον νέο πρόεδρο του CDU - Πρώτος επίσημος υποψήφιος ο Roettgen
H Κramp - Karrenbauer θα ξεκινήσει τις συνομιλίες της με τους υποψήφιους για την προεδρία των Χριστιανοδημοκρατών
Ο βουλευτής του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) Norbert Roettgen είναι ο πρώτος που ανακοίνωσεεπισήμως την υποψηφιότητά του για την προεδρία του κόμματος, όπως μεταδίδουν τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης.
Ο 54χρονος πολιτικός από τη Βόρεια Ρηνανία- Βεστφαλία ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά την πρόθεσή του σε επιστολή του προς την απερχόμενη πρόεδρο του CDU Annegret Kramp - Karrenbauer, όπως ανέφερε η εφημερίδα Rheinische Post.
Ο Roetggen, που είναι επικεφαλής της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Bundestag και ο έχει διατελέσει υπουργός Περιβάλλοντος από το 2009 ως το 2012, αναμένεται να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου από το Βερολίνο στις 11:00 τοπική ώρα (12:00 ώρα Ελλάδας).
Σύμφωνα με τη Rheinische Post, ο Roettgen στην επιστολή του αναφέρει ότι είναι απολύτως πεπεισμένος πως αυτό που διακυβεύεται είναι πολύ μεγαλύτερο από την προεδρία του κόμματος.
«Η κατάσταση είναι τόσο σοβαρή που διακυβεύεται το μέλλον του CDU και τι αυτό σημαίνει για τη σταθερότητα της Γερμανίας».
Εξάλλου το μεσημέρι η Κramp - Karrenbauer πρόκειται να ξεκινήσει τις συνομιλίες της με τους υποψήφιους για την προεδρία των Χριστιανοδημοκρατών.
Αρχικά αναμένεται να συναντηθεί με τον Friedrich Merz, από το περιβάλλον του οποίου έχει γίνει γνωστό ότι προτίθεται να είναι υποψήφιος.
Αύριο Τετάρτη η Kramp - Karrenbauer είναι προγραμματισμένο να έχει συνομιλίες με τον Armin Laschet και τον Jens Spahn, δύο ακόμη στελέχη του CDU που θεωρούνται φαβορί για την προεδρία του κόμματος.
Στο παρελθόν ο Roettgen θεωρούνταν κάποιος που θα μπορούσε να συνεργαστεί με τους Πράσινους, το δεύτερο μεγαλύτερο κόμμα αυτή τη στιγμή στη Γερμανία, μετά το CDU.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης