Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κοντά σε χαμηλά 3ετίας το ευρώ, στα 1,083 δολ. μετά την πτώση στον ZEW

Κοντά σε χαμηλά 3ετίας το ευρώ, στα 1,083 δολ. μετά την πτώση στον ZEW
Τα αδύναμα οικονομικά στοιχεία στην Ευρωζώνη έχουν ενισχύσει την ανησυχία για παρατεταμένη «χαλαρή» νομισματική πολιτική
Κοντά στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων τριών ετών υποχωρεί το ευρώ έναντι του δολαρίου, μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων για πτώση στον δείκτης οικονομικού κλίματος (ZEW) της Γερμανίας.
Ειδικότερα, το ευρώ υποχωρεί 0,1% στα 1,0830 δολ. κοντά στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Απρίλιο του 2017.
Σύμφωνα με τους αναλυτές συναλλάγματος της ING η υποχώρησε του ευρώ κάτω από το επίπεδο του 1,080 είναι απλώς θέμα χρόνου.
Τα αδύναμα οικονομικά στοιχεία στην Ευρωζώνη έχουν ενισχύσει την ανησυχία για παρατεταμένη «χαλαρή» νομισματική πολιτική από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
Ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος στη Γερμανία κατέγραψε «βουτιά» για τον Φεβρουάριο του 2020, σύμφωνα με τα σημερινά (18/2) στοιχεία του Κέντρου Ευρωπαϊκής Οικονομικής Έρευνας (ZEW), λόγω των ανησυχιών για την έξαρση του κορωνοϊού στην Κίνα.
Ειδικότερα, ο δείκτης οικονομικού κλίματος που αφορά τη Γερμανία υποχώρησε στις 8,7 μονάδες, έναντι 26,7 μονάδων τον Ιανουάριο του 2020, γεγονός που είχε αποτελέσει το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων τεσσάρων ετών.
Παράλληλα, ο δείκτης που αφορά την τρέχουσα οικονομική κατάσταση της μεγαλύτερης οικονομίας στην Ευρώπη κατέγραψε περαιτέρω πτώση στις -15,7 μονάδες, έναντι -9,5 μονάδων τον προηγούμενο μήνα.
Σημειώνεται ότι τόσο ο δείκτης οικονομικού κλίματος όσο και ο δείκτης που αφορά την τρέχουσα οικονομική κατάσταση διαμορφώθηκαν σε χαμηλότερα επίπεδα συγκριτικά με τις εκτιμήσεις των αναλυτών στις 21,5 μονάδες και τις -10 μονάδες αντίστοιχα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης