Τελευταία Νέα
Κοινωνία

ΕΟΠΠΥ: Δωρεάν όλα τα είδη θεραπείας στους εγκαυματίες από το Μάτι

tags :
ΕΟΠΠΥ: Δωρεάν όλα τα είδη θεραπείας στους εγκαυματίες από το Μάτι
Ο ΕΟΠΠΥ διέψευσε με ανακοίνωση καταγγελία πολίτη
Δωρεάν όλα ανεξαιρέτως τα αναγκαία είδη για τη θεραπεία και αποκατάσταση της υγείας τους (φάρμακα, επιθέματα σιλικόνης, αλοιφές κ.ά.), δικαιούνται να λαμβάνουν οι εγκαυματίες από την τραγωδία στο Μάτι, όπως έχει ανακοινώσει από τον περασμένο Ιούλιο ο υπουργός Υγεία, Βασίλης Κικίλιας.
Ο ΕΟΠΥΥ μάλιστα, έχει εγκρίνει τη δαπάνη για όλα τα είδη, ακόμα και αυτά τα οποία δεν ανήκουν στα αποζημιούμενα από τον Οργανισμό.
Τα παραπάνω υπογραμμίζει η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ «προς αποκατάσταση της αλήθειας» με αφορμή καταγγελία πολίτη σε ρεπορτάζ τηλεοπτικού σταθμού ότι οι εγκαυματίες από την τραγωδία στο Μάτι δεν λαμβάνουν από το κράτος τα σκευάσματα που χρειάζονται.
Ο Οργανισμός διευκρινίζει ότι το μόνο που απαιτείται για τη δωρεάν χορήγηση των σκευασμάτων θεραπείας είναι μια αίτηση στην Περιφερειακή Διεύθυνση που ανήκουν ή στην κεντρική υπηρεσία του ΕΟΠΥΥ, συνοδευόμενη από τις γνωματεύσεις των γιατρών τους που πιστοποιούν την ανάγκη του ιατροφαρμακευτικού υλικού, καθώς και ότι έχουν νοσηλευθεί για εγκαύματα.
Επιπλέον, με εγκύκλιο του Οργανισμού, οι δαπάνες των εγκαυματιών εκκαθαρίζονται άμεσα και τα αιτήματά τους διεκπεραιώνονται με απόλυτη προτεραιότητα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης