Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Πτώση μεγαλύτερη των ξένων αγορών με χαμηλό τζίρο

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Πτώση μεγαλύτερη των ξένων αγορών με χαμηλό τζίρο
ΑΓΟΡΑ: Μη δούμε εμείς αρνητικό πρόσημο αμέσως να το ξεπεράσουμε. Πιο κάτω εμείς σε σύγκριση με τις μεγάλες αγορές. Βέβαια γι΄ αυτό και αυτές λέγονται μεγάλες. Μπήκαν και κάτι εντολές στις δημοπρασίες που πήγαν να αλλάξουν την εικόνα πολλών μετοχών προς το χειρότερο.

Βγήκε και η UBS και μας είπε πότε θα ελεγχθεί ο ιός. Έγιναν και γιατροί τώρα!! Πάντως ο αμερικάνος δε δείχνει να προβληματίζει. Θα τους σώσει όλους η FED. Εμάς ποιος θα μας σώσει; Τα αποτελέσματα χρήσης; Για να δούμε… Αύριο δημοσιεύει ο ΟΤΕ και μετά έχουμε ΟΛΠ.

Το ΧΑ στις 911 μονάδες με απώλειες 0,86% στο κλείσιμο που ήταν και χαμηλό ημέρας. Μπήκε μεγάλη εντολή στην Εθνική στο κλείσιμο και τελικά κατάφεραν να την κλείσουν και αυτή σε χαμηλό ημέρας. Πιέστηκαν καλά και οι άλλες συστημικές πλην τις Πειραιώς η οποία είχε τις μικρότερες απώλειες.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Οι τιμές των μετάλλων πιέζουν τη μετοχή. Δε μας άρεσε το κλείσιμο στα 9 ευρώ. Αν όμως συνεχιστεί η πίεση θα αποτελέσει καλή ευκαιρία για σταδιακό κτίσιμο θέσεων.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Στο -2,44% και στα 1,68 ευρώ. Με καλό όγκο η πτώση και ίσως μας δώσει ξανά ευκαιρίες για τοποθέτηση.

ΕΥΔΑΠ: Προσπάθησαν να πάνε πάλι πάνω από τα 7,60 ευρώ. Θετική η κίνηση της μετοχής και το +1,07% αποκτά μεγαλύτερη αξία σε τέτοια μέρα. Στα 7,57 ευρώ το κλείσιμο.

ΑΔΜΗΕ: Στα 2,72 ευρώ τελείωσε τη συνεδρίαση η μετοχή και με μικρή άνοδο. Ο όγκος χαμηλότερος σε σύγκριση με τις προηγούμενες μέρες.

ΤΡ. ΕΛΛΑΔΟΣ (απάντηση): Η μετοχή ακόμα και με τα κέρδη που τα περισσότερα παίρνει το δημόσιο, μένει με 63 εκατ. ευρώ περίπου και παίζει με p/e 5 φορές, ενώ δίνει και μέρισμα. Εμείς την προτιμούμε από τις άλλες τράπεζες που παίζουν το ΘΑ και μας έχουν τρελάνει στις ανακεφαλαιοποιήσεις. Στο +3,90% και στα 16,52 ευρώ με όγκο 64 χιλ. τεμάχια.

VIOHALCO: Έφυγαν κάτι πωλήσεις και πήγαν τη μετοχή μέχρι τα 3,5250 ευρώ για να κλείσει τελικά στα 3,63 ευρώ με όγκο 81 χιλ. τεμάχια. Δεν ήταν μεγάλος ο όγκος αλλά δεν είδαμε και καλούς αγοραστές. Ο σχηματισμός δεν έχει διασπαστεί αν και λίγο έλειψε. Αν κόψει όμως χαμηλότερα από τα 3,55 ευρώ και το επιβεβαιώσει θα πρέπει να προσέχουν όσοι έχουν μετοχές. Δεν περιμένουμε πάντως καλά αποτελέσματα.

ΑΤΤΙΚΑ: Συνέχισε ανοδικά λόγω και της φημολογίας για επενδυτικό ενδιαφέρον. Στο +1,06% και στα 1,43 ευρώ με όγκο 343 χιλ. τεμάχια. Η αγορά φαίνεται πως θέλει την πώληση. Αυτό δείχνει το ταμπλό.

ΕΚΤΕΡ: Αν και δεν τράβηξε πολλά βλέμματα έκλεισε αμετάβλητη στα 1,29 ευρώ. Νίκη είναι και αυτό με τα δεδομένα που είχαμε σήμερα.

ΙΚΤΙΝΟΣ: Στο 1,0040 ευρώ και στο -3,46% με όγκο 213 χιλ. τεμάχια. Η αποτίμηση στα 114 εκατ. ευρώ. Προφανώς και η αγορά βλέπει μείωση πωλήσεων στο πρώτο τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης.

ΚΛΜ: Με λίγα κομμάτια βρήκαν την ευκαιρία να την κλείσουν λίγο πάνω από τα 0,74 ευρώ. Ούτε 5 χιλ. ευρώ δε χρειάστηκαν. Γενικά όμως είδαμε σήμερα απώλειες στα μικρά με εξαιρετικά χαμηλούς όγκους συναλλαγών.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Στα 1,94 ευρώ με απώλειες 2,02% και χαμηλό όγκο κάτω από 19 χιλ. τεμάχια.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com 
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης