Συνεργασία της Γαλλικής Sanofi με τις ΗΠΑ για το εμβόλιο κατά του νέου κορωνοϊού

Συνεργασία της Γαλλικής Sanofi με τις ΗΠΑ για το εμβόλιο κατά του νέου κορωνοϊού
Πιθανή η ανάπτυξη του εμβολίου σε λιγότερο από έξι μήνες σύμφωνα με την εταιρεία
Η γαλλική φαρμακοβιομηχανία Sanofi ανακοίνωσε σήμερα (18/2) ότι θα συνεργαστεί με το υπουργείο Υγείας των ΗΠΑ για την ανάπτυξη ενός εμβολίου για την καταπολέμηση του νέου κορωνοϊού.
Η Sanofi θα χρησιμοποιήσει την τεχνολογία του γενετικού ανασυνδυασμού για «να επιταχύνει την παραγωγή ενός εμβολίου» κατά του Covid-19, όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή της.
Ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της εταιρείας, David Loew, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε εκτίμησε ότι ένα εμβόλιο θα μπορούσε να είναι έτοιμο μέσα σε λιγότερους από έξι μήνες και οι κλινικές δοκιμές του να ξεκινήσουν «σε περίπου έναν με ενάμιση χρόνο».
Η συμφωνία σύμπραξης με την Υπηρεσία Προηγμένης Έρευνας και Ανάπτυξης στη Βιοϊατρική (Barda), που υπάγεται στο υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ, εντάσσεται στο πλαίσιο της μακράς συνεργασίας που έχει η Sanofi με αυτήν την υπηρεσία, εξήγησε.
Η Sanofi Pasteur είχε κάνει έρευνες για ένα εμβόλιο σε προκλινικό στάδιο και για το Σοβαρό Οξύ Αναπνευστικό Σύνδρομο (SARS) που εμφανίστηκε το 2002 και ουσιαστικά εξαφανίστηκε το 2004.
Θα χρησιμοποιήσει εκείνη την εμπειρία της για να εμβαθύνει στις έρευνες, δεδομένου ότι ο Covid-19 ανήκει στην ίδια οικογένεια με τον κορωνοϊό που προκάλεσε την επιδημία του SARS.
«Για να αντιμετωπίσουμε αυτήν την παγκόσμια απειλή που συνιστά ο νέος κορωνοϊός είναι σημαντικό να ενώσουμε τις προσπάθειές μας.
Θα συνεργαστούμε με την Barda για να αναπτύξουμε το συντομότερο δυνατόν ένα πιθανό εμβόλιο», προστίθεται στην ανακοίνωση της εταιρείας.


www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS