Τελευταία Νέα
Οικονομία

Συνάντηση Σταϊκούρα - Dombrovskis - Στο επίκεντρο μεταρρυθμίσεις και δημοσιονομική πολιτική

tags :
Συνάντηση Σταϊκούρα - Dombrovskis - Στο επίκεντρο μεταρρυθμίσεις και δημοσιονομική πολιτική
Την ανάγκη των μεταρρυθμίσεων επισήμανε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
Με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Valdis Dombrovskisς είχε συνάντηση στο περιθώριο του ECOFIN, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.
Οι δύο άνδρες είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας η οποία για το 2020 στοχεύει σε ανάπτυξη 2,8% από 2% που είναι η πρόβλεψη για το 2019.
«Σήμερα είχα την ευκαιρία να συναντήσω τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Valdis Dombrovskis και υπογράμμισα τις προτεραιότητες της ελληνικής οικονομίας για την επίτευξη υψηλής και βιώσιμης ανάπτυξης», έγραψε μετά τη συνάντηση στο προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο κ. Σταϊκούρας.
Σε αντίστοιχη ανάρτηση για τη συνάντηση, ο Valdis Dombrovskis έγραψε πως είχε μια καλή συζήτηση με τον υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας Χρήστο Σταϊκούρα.
«Χαιρετίζουμε την επικείμενη αναπτυξιακή στρατηγική ως ένα δρόμο για τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης και τη βιώσιμη ανάπτυξη.
Η Ελλάδα θα πρέπει να συνεχίσει την πορεία με μεταρρυθμίσεις και υπεύθυνη δημοσιονομική πολιτική» σημείωσε.
Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα (18/2) ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Valdis Dombrovskis μιλώντας στο Mega έκανε λόγο για θετικό  momentum για μείωση των ελληνικών πλεονασμάτων,, τονίζοντας ωστόσο ότι οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν στο Eurogroup.
«Πράγματι υπάρχουν συζητήσεις γι΄ αυτό το θέμα και αναζητούμε τρόπο για να στηρίξουμε τις επενδύσεις και τις μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα.
Φυσικά η τελική απόφαση θα ληφθεί από το Eurogroup τους πιστωτές της Ελλάδας. Αλλά νομίζω ότι το τωρινό momentum των μεταρρυθμίσεων και οι αποδόσεις της ελληνικής οικονομίας δημιουργούν ένα θετικό momentum για μια θετική απόφαση», υπογράμμισε ο αξιωματούχος της Κομισιόν.
Ο αντιπρόεδρος της Ε.Ε. χαιρέτισε τη φιλόδοξη ατζέντα μεταρρυθμίσεων της κυβέρνησης Μητσοτάκη.
«Η οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδας ενισχύεται και υπερβαίνει κατά πολύ το μέσο όρο της Ευρώπης.
Χαιρετίζουμε τη φιλόδοξη ατζέντα μεταρρυθμίσεων της νέας κυβέρνησης.
Η Ελλάδα κατάφερε να αποκαταστήσει την αξιοπιστία της ελληνικής οικονομίας και της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας.
Αυτό το βλέπουμε σε διάφορους δείκτες αλλά είναι σημαντικό αυτή η ατζέντα να υλοποιηθεί και να μείνει σε αυτή την τροχιά», σημείωσε.
Υπογράμμισε ωστόσο ότι η Ελλάδα έχει ακόμα πολύ υψηλό επίπεδο χρέους και συνεπώς υπάρχει λίγος χώρος για πολιτικό λάθος, ενώ χαρακτήρισε υψηλό το ποσοστό της ανεργίας, παρότι μειώνεται σταθερά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης