Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιαπωνία: Υποχώρησαν κατά -2,6% οι εξαγωγές της χώρας, σε ετήσια βάση, τον Ιανουάριο 2020

Ιαπωνία: Υποχώρησαν κατά -2,6% οι εξαγωγές της χώρας, σε ετήσια βάση, τον Ιανουάριο 2020
Οι εξαγωγές της Ιαπωνίας κατέγραψαν πτώση για 14ο συνεχόμενο μήνα
Πτώση για 14ο συνεχόμενο μήνα κατέγραψαν οι εξαγωγές της Ιαπωνίας για τον Ιανουάριο του 2020, σύμφωνα με τα σημερινά (19/2) στοιχεία του Υπουργείου Οικονομικών της χώρας, καθώς οι αναλυτές εκτιμούν ότι η έξαρση του κορωνοϊού θα επηρεάσει περαιτέρω τη ζήτηση το επόμενο διάστημα.
Ειδικότερα, οι εξαγωγές της τρίτης μεγαλύτερης οικονομίας παγκοσμίως υποχώρησαν κατά -2,6% σε σύγκριση με τον Ιανουάριο του 2018, έναντι ετήσιας πτώσης -6,3% τον Δεκέμβριο του 2019, με τα στοιχεία ωστόσο να αποδεικνύονται καλύτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών στο -7%.
Παράλληλα, οι εισαγωγές της Ιαπωνίας υποχώρησαν κατά -3,6% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, έναντι ετήσιας πτώσης -4,9% τον προηγούμενο μήνα και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στο -1,8%.
Ως εκ τούτου το εμπορικό έλλειμμα της χώρας διαμορφώθηκε στα 1,313 τρισ. γεν (11,9 δισ. δολ.) έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών για έλλειμμα 1,684 τρισ. γεν.
Οι εξαγωγές της χώρας προς τις ΗΠΑ υποχώρησαν κατά -7,7% σε ετήσια βάση, εν μέσω πτώσης στις αποστολές οχημάτων και μηχανημάτων, ενώ η αντίστοιχη πτώση για τις εξαγωγές προς την Κίνα διαμορφώθηκε στο -6,4%.
Σύμφωνα με τον οικονομολόγο του Dai-ichi Life Research Institute, Masato Koike, «οι εξαγωγές της Ιαπωνίας αναμένεται να παραμείνουν αδύναμες καθώς η αλυσίδα εφοδιασμού διακόπτεται από τον νέο κορωνοϊό και την αυξανόμενη αβεβαιότητα για την παγκόσμια οικονομία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης