Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Πως να εντυπωσιάσετε τους πελάτες του ξενοδοχείου σας με όπλο την τεχνολογία

tags :
Πως να εντυπωσιάσετε τους πελάτες του ξενοδοχείου σας με όπλο την τεχνολογία
Στις μέρες μας, οι ταξιδιώτες που χειρίζονται άριστα την τεχνολογία περιμένουν μια άψογη και εξατομικευμένη ψηφιακή εμπειρία πελάτη
Όλες οι εκπληκτικές εμπειρίες πελατών ξεκινούν με την πρώτη εντύπωση, επισημαίνει σε άρθρο της η trivago.
Σύμφωνα με την Wall Street Journal “τα ξενοδοχεία θέλουν να “μαγέψουν” τους πελάτες στα πρώτα σημαντικά 15 λεπτά της διαμονής τους”.
Ωστόσο, δεν είναι πάντα εύκολο για μια επωνυμία να προσελκύσει, πόσο μάλλον να μαγέψει, την ψηφιακή γενιά του σήμερα από την πρώτη στιγμή της εικονικής ή πραγματικής αλληλεπίδρασης μαζί της.
Στις μέρες μας, οι ταξιδιώτες που χειρίζονται άριστα την τεχνολογία περιμένουν μια άψογη και εξατομικευμένη ψηφιακή εμπειρία πελάτη.
Η εύρεση του κατάλληλου συνδυασμού τεχνολογίας και ανθρώπινης προσέγγισης δεν είναι τόσο απλή όσο φαίνεται.
Και η trivago σας συμβουλεύει πως να κάνετε μια εκπληκτική πρώτη εντύπωση στους πελάτες του ξενοδοχείου σας στην ψηφιακή εποχή.



Ξεκινήστε με μια ισχυρή online παρουσία
Οι πρώτες σας εντυπώσεις στη σύγχρονη ψηφιακή εποχή γίνονται online. Ως εκ τούτου, το να έχετε μια ελκυστική ιστοσελίδα με υψηλή ταχύτητα επεξεργασίας, σχεδίαση με έμφαση στις κινητές συσκευές και απλή διαδικασία κράτησης, παράλληλα με μια ισχυρή παρουσία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είναι απαραίτητες προϋποθέσεις στις μέρες μας. Μπορείτε να ενισχύσετε ακόμη περισσότερο την online παρουσία σας, αυξάνοντας την προβολή σας σε διάφορα online κανάλια, όπως OTA, ιστοσελίδες metasearch κ.λπ.
Επίσης, δώστε την προσοχή σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και φροντίστε να απαντάτε σε όλα τα είδη σχολίων σχετικά με το κατάλυμα και τις υπηρεσίες σας στις διάφορες ιστοσελίδες κριτικών και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Εξετάστε το ενδεχόμενο να αξιοποιήσετε τις δυνατότητες άλλων προηγμένων ψηφιακών τεχνολογιών, όπως τα chatbot. Ξενοδοχεία σε όλο τον κόσμο χρησιμοποιούν AI chatbot και εικονικούς βοηθούς για να επικοινωνούν με πιθανούς ή τρέχοντες πελάτες online.
Αυτό βοηθά τα ξενοδοχεία να αποκτούν σημαντικές πληροφορίες σχετικά με τις συμπεριφορές και τις προτιμήσεις των πελατών τους, ενώ παρέχουν στους πελάτες γρήγορη και αποτελεσματική υποστήριξη.



Εξασφαλίστε ομαλό check-in και ζεστό καλωσόρισμα
Καθώς η ρεσεψιόν σας είναι το πρώτο σημείο επαφής του πελάτη κατά την άφιξή του, πρέπει να είστε σίγουροι ότι προσφέρετε τη σωστή ισορροπία μεταξύ “υψηλής τεχνολογίας” και “ανθρώπινης προσέγγισης” σε αυτό το σημείο.
Αυτό σημαίνει ότι η ρεσεψιόν σας, εκτός από φιλικό προσωπικό, πρέπει να διαθέτει και εύχρηστα τεχνολογικά μέσα.
Οι πελάτες σας περιμένουν να παρέχετε πολλά περισσότερα από τη φιλική υποδοχή ενός καλά εκπαιδευμένου προσωπικού και ένα καθαρό και φωτεινό περιβάλλον στη ρεσεψιόν. Εκεί ξεκινά η αναζήτησή τους για εμπειρίες που θα κάνουν το check-in τους απλό και ομαλό. Έτσι, πρέπει να ξεκινήσετε να παρέχετε εμπειρίες υψηλής τεχνολογίας από αυτό ακριβώς το σημείο.
Μαζί με την υπηρεσία online check-in και check-out, πολλά ξενοδοχεία πειραματίζονται πλέον με την παροχή μιας αυτοματοποιημένης διαδικασίας, ώστε οι πελάτες να επιλέγουν τον τύπο δωματίου και άλλες παροχές που προτιμούν, όπως διπλό κρεβάτι, δωμάτιο στο ισόγειο και άλλα, ακόμα και πριν από την άφιξή τους.
Οι πελάτες, σε αυτή την περίπτωση, πρέπει απλώς να μεταβούν στη ρεσεψιόν και να παραλάβουν τα κλειδιά για το δωμάτιό τους ως μέρος της υπηρεσίας express check-in. Ορισμένα ξενοδοχεία παρέχουν επίσης τη δυνατότητα στους πελάτες να χρησιμοποιούν τα smartphone τους ως κλειδιά δωματίου, εξαλείφοντας πλήρως την ανάγκη να περάσουν από τη ρεσεψιόν κατά το check-in.



Προσφέρετε περισσότερα σημεία ψηφιακής αλληλεπίδρασης
Υπάρχουν πολλοί ακόμη τρόποι με τους οποίους μπορείτε να αλληλεπιδράτε με τους πελάτες σας ψηφιακά αμέσως μετά την άφιξή τους στο ξενοδοχείο σας.
Ορισμένες από αυτές τις στρατηγικές ψηφιακής αλληλεπίδρασης δε βελτιώνουν απλώς την εμπειρία των πελατών, αλλά συμβάλλουν και στην προώθηση των υπηρεσιών σας.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ψηφιακές οθόνες στο λόμπι για να προωθείτε τις υπηρεσίες σας και να αναδεικνύεται φωτογραφίες του καταλύματος σας και ανθρώπων που απολαμβάνουν το ξενοδοχείο σας ενώ χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες και τις παροχές σας.
Η σύνδεση Wi-Fi μπορεί επίσης να αποτελέσει ένα εργαλείο προώθησης για το ξενοδοχείο σας, κατευθύνοντας τους χρήστες απευθείας στον ιστότοπο σας ή σε μια σελίδα προορισμού.
Πολλά ξενοδοχεία χρησιμοποιούν concierge ρομπότ στις μέρες μας. Αν και με την τεχνολογία των ρομπότ χάνεται η ανθρώπινη επαφή, τα ρομπότ δίνουν περισσότερο χρόνο στο ανθρώπινο προσωπικό και συμβάλλουν στην εξατομίκευση της διαμονής ενός πελάτη.
Πολλά ξενοδοχεία συνεργάζονται επίσης με παρόχους ψηφιακών υπηρεσιών, όπως το Netflix ή άλλους παρόχους ψηφιακών πολυμέσων, ώστε να εξασφαλίσουν εξαιρετικές εμπειρίες πελατών.
Για παράδειγμα, τα ξενοδοχεία στις μέρες μας παρέχουν στο δωμάτιο υπηρεσίες streaming μέσω Netflix, για να διασφαλίσουν μια εμπειρία τηλεθέασης υψηλής ποιότητας για τους πελάτες, που μπορούν να συνδεθούν στον λογαριασμό τους στο Netflix.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης