Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Υποχώρησε κατά -3,1% η κατασκευαστική παραγωγή, σε μηνιαία βάση, τον Δεκέμβριο του 2019

Ευρωζώνη: Υποχώρησε κατά -3,1% η κατασκευαστική παραγωγή, σε μηνιαία βάση, τον Δεκέμβριο του 2019
Σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους η παραγωγή του κατασκευαστικού κλάδου υποχώρησε κατά -3,7%
Πτώση κατέγραψε η παραγωγή του κατασκευαστικού κλάδου στην Ευρωζώνη τον Δεκέμβριο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (19/2) στοιχεία της Eurostat, εν μέσω υποχώρησης στον τομέα κατασκευής κτηρίων.
Ειδικότερα, η κατασκευαστική παραγωγή υποχώρησε κατά -3,1% σε σύγκριση με τον Νοέμβριο του 2019, όταν και είχε σημειωθεί άνοδος της τάξεως του +0,7%.
Παράλληλα, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, η παραγωγή του κατασκευαστικού κλάδου υποχώρησε κατά -3,7% έναντι ετήσιας πτώσης +1,4% τον Νοέμβριο του 2019.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, η μηνιαία παραγωγή στον τομέα κατασκευής κτηρίων κατέγραψε σημαντική πτώση της τάξεως του -3,6% την ίδια στιγμή που η παραγωγή στον τομέα πολτικής μηχανικής υποχώρησε κατά -1,4%.
Όσον αφορά το σύνολο των 28 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η κατασεκυαστική παραγωγή υποχώρησε κατά -2,8% σε μηνιαία βάση, την ίδια στιγμή που η ετήσια πτώση διαμορφώθηκε στο -2,6%.
Μεταξύ των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι χώρες που σημείωσαν τη μεγαλύτερη μηνιαία πτώση ήταν η Γερμανία (-8,7%) και η Πολωνία (-3,4%), ενώ αντίθετα οι χώρες που κατέγραψαν τη μεγαλύτερη μηνιαία άνοδο ήταν η Σλοβακία (+3,4%) και η Τσεχία (+1,6%).
Για το σύνολο του 2019, η κατασκευαστική παραγωγή σημείωσε άνοδο της τάξεως του +1,8% στην Ευρωζώνη, ενώ η αντίστοιχη άνοδος για την Ευρωπαϊκή Ένωση διαμορφώθηκε στο +2,4%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης