Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πέτσας για Novartis: Καμία παράτυπη διαδικασία στην εξέταση των προστατευόμενων μαρτύρων - Σε πανικό ο Τσίπρας

Πέτσας για Novartis: Καμία παράτυπη διαδικασία στην εξέταση των προστατευόμενων μαρτύρων - Σε πανικό ο Τσίπρας
Το θέμα της Novartis και το προσφυγικό κυριάρχησε στη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα
Στην κατάθεση των προστατευόμενων μαρτύρων χωρίς... κουκούλες επιμένει η κυβέρνηση παρά το γεγονός ότι οι ίδιοι αρνούνται να προσέλθουν στη ΓΑΔΑ εάν δεν είναι καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους.
«Η προστασία των μαρτύρων δεν είναι φυσική προστασία, είναι προστασία της ταυτότητάς του.
Δεν τον έχασε η αστυνομία.
Έχει ζητηθεί να κλητευθεί» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, και αναφερόμενος στο γεγονός ότι δεν εκτελέστηκε το ένταλμα για τον «Μάξιμο Σαράφη».
Ο ίδιος επέμεινε ότι «δεν υπάρχει κάποια παράτυπη διαδικασία στην εξέταση του μάρτυρα».
Όσον αφορά την «Αικατερίνη Κελέση», η οποία έχει κληθεί για κατάθεση σήμερα, ο κ. Πέτσας υποστήριξε «αναμένουμε αν θα προσέλθει η σημερινή μάρτυρας.
Είναι θέμα της Δικαιοσύνης, όχι της κυβέρνησης.
Η προανακριτική επιτροπή έχει εργαλεία στα χέρι της και έχουν υπάρξει σημαντικές καταθέσεις μέχρι σήμερα».
Σχετικά με ενδεχόμενα μέτρα της αστυνομίας για τους προστατευόμενους μάρτυρες της Novartis, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επεσήμανε «Δεν υπάρχει σχετικός μηχανισμός, για να υπάρξει πρέπει να αρθεί η ανωνυμία τους.
Αλλά δεν είναι θέμα της κυβέρνησης, είναι της προανακριτικής επιτροπής».
Πάντως, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε και στον Αλέξη Τσίπρα επισημαίνεται ότι «βρίσκεται σε πανικό, γιατί στον δήθεν απολογισμό του ΣΥΡΙΖΑ, σελ. 57, λέει ότι πρέπει να είναι κανείς προσεκτικός με τη δικαιοσύνη».
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Τσίπρας σε χθεσινή του παρέμβαση κατηγόρησε την κυβέρνηση για θεσμική εκτροπή.
«Τα όσα πρωτοφανή συμβαίνουν αυτές τις ώρες με τους προστατευόμενους μάρτυρες, φανερώνουν πόσο υποκριτική ήταν όλη η δήθεν ευαισθησία της κυβέρνησης και μέρους των ΜΜΕ για όσα είπα προχθές στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ», αναφέρει ο κ. Τσίπρας και συμπληρώνει ότι «εδώ δεν μιλάμε απλά για αρμούς της εκτελεστικής εξουσίας, αλλά για πλήρη αποσυναρμολόγηση τόσο του κράτους δικαίου, όσο και του διεθνούς νομικού πλαισίου για την προστασία και τα δικαιώματα των προστατευόμενων μαρτύρων».

Μονόδρομος οι κλειστές δομές για τους πρόσφυγες

Όσον αφορά το προσφυγικό, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επεσήμανε ότι «δεν υπάρχει άλλη οδός από την υλοποίηση του κυβερνητικού σχεδίου για τις κλειστές δομές.
Το μόνο που έχει μείνει ανοιχτό στη συζήτηση με τις τοπικές αρχές είναι αν εκείνες θα είναι σε θέση να υποδείξουν κάποιες άλλες περιοχές».
Μάλιστα, ο κ. Πέτσας υποστήριξε ότι «ίσως τραβήχτηκε παραπάνω από όσο έπρεπε ο διάλογος με τις τοπικές κοινωνίες για την χωροθέτηση των κλειστών κέντρων, γι' αυτό προχωρήσαμε στην υπουργική απόφαση» και ξεκαθάρισε «τη Δευτέρα θα προχωρήσουμε, αν δεν υπάρξει άλλη πρόταση μέσα στη βδομάδα»,

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης