Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τεταμένη συνεδρίαση ΟΗΕ για τη Συρία – Ρωσικό όχι για κατάπαυση πυρός

tags :
Τεταμένη συνεδρίαση ΟΗΕ για τη Συρία – Ρωσικό όχι για κατάπαυση πυρός
Δεν κατέστη δυνατό να εκδοθεί μια κοινή δήλωση από το Συμβούλιο Ασφαλείας
Σε τεταμένο κλίμα πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη 19/2 η συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, το οποίο δεν κατάφερε να καταλήξει σε μια κοινή δήλωση σχετικά με την παύση των εχθροπραξιών και το σεβασμό του ανθρωπιστικού διεθνούς δικαίου στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας.
Αιτία το όχι που είπε η Ρωσία, η οποία καταφέρθηκε κατά των δυτικών κρατών, κατηγορώντας ότι δεν κατανοούν τη ρωσική θέση.
«Προσπαθήσαμε πολύ σκληρά να έχουμε μια κοινή δήλωση που θα ζητούσε την παύση των εχθροπραξιών και την ανθρωπιστική πρόσβαση στην Ιντλίμπ.
Η Ρωσία είπε όχι, κάτι το οποίο είναι πραγματικά οδυνηρό» είπε ο πρεσβευτής της Γαλλίας στον ΟΗΕ Nicolas de Riviere.
Κατά τη διάρκεια της ανοικτής συνεδρίασης που προηγήθηκε, ο πρεσβευτής της Ρωσίας ζήτησε από τις χώρες της Δύσης να σταματήσουν να «προστατεύουν τις τρομοκρατικές οργανώσεις» και να «παίζουν το χαρτί των βασάνων» των αμάχων.
Ο απεσταλμένος του ΟΗΕ για τη Συρία Geir Pedersenπροειδοποίησε το Συμβούλιο Ασφαλείας έναντι του «επικείμενου κινδύνου της κλιμάκωσης» στη βορειοδυτική Συρία, μετά τις πρόσφατες δηλώσεις της Τουρκίας και της Ρωσίας.
Την ίδια ώρα, ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του ΟΗΕ για τις Ανθρωπιστικές Υποθέσεις επισήμανε, απευθυνόμενος στο Συμβούλιο Ασφαλείας, ότι ο «τρόμος έχει πολλαπλασιαστεί» τις τελευταίες εβδομάδες όσον αφορά την ανθρωπιστική κρίση στη βορειοδυτική Συρία.
«Τουλάχιστον 100 άμαχοι σκοτώθηκαν το διάστημα μεταξύ 1 και 16 Φεβρουαρίου σε πλήγματα από αέρος και εδάφους» τόνισε ο αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι οι 35 εξ αυτών ήταν παιδιά.
Όπως είπε, το 90% και πλέον των θανάτων καταγράφηκαν στις περιοχές που δεν ελέγχουν οι κυβερνητικές δυνάμεις/

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης