Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Στην Ομόνοια το υπουργείο Τουρισμού και ο ΕΟΤ

tags :
Στην Ομόνοια το υπουργείο Τουρισμού και ο ΕΟΤ
Της Εύας Οικονομάκη
Στην πολύπαθη πλατεία Ομονοίας μετακομίζουν και επίσημα το υπουργείο Τουρισμού και ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού, μετά την υπογραφή της σύμβασης μίσθωσης του πρώην ξενοδοχείου «Ambassadeur» που υπέγραψαν τη Δευτέρα ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης και ο διοικητής και πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών (ΕΤΕΑΕΠ), Ευάγγελος – Απόστολος Κωνσταντίνου.
Η σύμβαση προβλέπει τη μετεγκατάσταση των υπηρεσιών του υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ στο ακίνητο, ιδιοκτησίας του ΕΤΕΑΕΠ, που βρίσκεται επί της οδού Σωκράτους 65, στην καρδιά της Αθήνα.
Η διάρκεια της μίσθωσης έχει οριστεί στα 30 έτη και το συνολικό μηνιαίο καταβαλλόμενο μίσθωμα ανέρχεται σε 44.548 ευρώ.

Αναβάθμιση της περιοχής
Το εν λόγω κτίριο, στο οποίο θα μεταφερθούν τα γραφεία του υπουργείου Τουρισμού και οι υπηρεσίες του ΕΟΤ, βρίσκεται στην περιοχή της πλατείας Ομονοίας, κατασκευάστηκε το 1961 και για 20 περίπου έτη λειτούργησε ως το ξενοδοχείο «Ambassadeur», ενώ μέχρι το 2000 στέγαζε το Εφετείο Αθηνών.
Η μεταστέγαση των υπηρεσιών του υπουργείου Τουρισμού και η συστέγαση με τις αντίστοιχες του ΕΟΤ αναμένεται να εξοικονομήσει σε ετήσια βάση πόρους της τάξεως του 1,8 εκατ. ευρώ. Το ακίνητο έχει εμβαδόν 10.247,01 τ.μ. και αναπτύσσεται σε 8 ορόφους.
Ο Χ. Θεοχάρης σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου είχε προαναγγείλει τη μετεγκατάσταση των υπηρεσιών του υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ, επισημαίνοντας ότι η κίνηση αυτή θα συμβάλει σημαντικά στην αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχής της Ομόνοιας, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει προσελκύσει των ενδιαφέρον Ελλήνων και διεθνών παικτών του ξενοδοχειακού κλάδου.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης