Τελευταία Νέα
Διεθνή

Gentiloni: Αβέβαιη η ανάκαμψη σε Γερμανία, Ιταλία, Γαλλία λόγω κορωνοϊού

Gentiloni: Αβέβαιη η ανάκαμψη σε Γερμανία, Ιταλία, Γαλλία λόγω κορωνοϊού
Επιδεινώνεται το outlook της Ευρωζώνης λόγω κορωνοϊού
H αναμενόμενη ανάκαμψη της ιταλικής, γαλλικής και γερμανικής οικονομίας μετά την επιβράδυνσή τους στα τέλη του 2019 είναι αβέβαιη λόγω του κοροναϊού, δήλωσε ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της ΕΕ Paolo Gentiloni, σε ιταλικό ραδιοφωνικό σταθμό.
Οι προοπτικές για τις τρεις μεγαλύτερες οικονομίες της Ευρωζώνης «δεν ήταν αισιόδοξες, αλλά υπήρχε η ελπίδα μίας ανάκαμψης.
Δυστυχώς, λόγω και της έξαρσης του κοροναϊού, ίσως να μην υπάρξει αυτή η ανάκαμψη», σημείωσε ο Gentiloni.
Nα σημειωθεί ότι η ιαπωνική τράπεζα Nomura έχει κάνει λόγο για βαρύ πλήγμα στην ευρωπαϊκή οικονομία, εάν η εξάπλωση του κορωνοϊού  συνεχιστεί μέχρι το καλοκαίρι και εξελιχθεί σε πανδημία.
«Εάν τα μέτρα αποκλεισμού στην Κίνα συνεχιστούν για όλο το α΄εξάμηνο του 2020, αλλά κυρίως εάν εξελιχθεί σε πανδημία, ο φόβος θα αυξηθεί δραματικά στην Ευρώπη και η οικονομική δραστηριότητα θα επηρεαστεί σε κάποιο βαθμό.
Μία παρατεταμένη επιβράδυνση στην κινεζική οικονομία θα οδηγήσει σε ακόμη πιο αδύναμες εμπορικές ροές, με τη Γερμανία να δέχεται το μεγαλύτερο πλήγμα», εξηγούν οι αναλυτές της Nomura.
Σε αυτή την περίπτωση, οι αναλυτές προβλέπουν επιβράδυνση του ΑΕΠ της Ευρωζώνης στο -0,1% το 2020, από το βασικό σενάριο για ανάπτυξη +0,7% σε ετήσια βάση.
Γερμανία και Ιταλία θα διολισθήσουν στην ύφεση το 2020 και δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο περαιτέρω χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής, μέσω της μείωσης επιτοκίων και της αύξησης του προγράμματος αγοράς ομολόγων από την ΕΚΤ.
Επίσης δεν αποκλείεται οι Ευρωπαίοι να αναλάβουν δράση σε επίπεδο δημοσιονομικής πολιτικής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης