Τελευταία Νέα
Οικονομία

ΕΒΕΠ: Ζήτησε την ενεργοποίηση του Λευκού Μητρώου των Επιχειρήσεων, με το νέο ασφαλιστικό

tags :
ΕΒΕΠ: Ζήτησε την ενεργοποίηση του Λευκού Μητρώου των Επιχειρήσεων, με το νέο ασφαλιστικό
Στο Λευκό Μητρώο Επιχειρήσεων θα εντάσσονται επιχειρήσεις με αποδεδειγμένα υποδειγματική συμπεριφορά ως προς τις υποχρεώσεις τους στους εργαζομένους και στην πολιτεία
Την ενεργοποίηση της πρωτοβουλίας του «Λευκού Μητρώου Επιχειρήσεων», μαζί με την ψήφιση του νέου ασφαλιστικού, ζήτησε από το υπουργείο Εργασίας το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά.
Στο Λευκό Μητρώο Επιχειρήσεων θα εντάσσονται επιχειρήσεις με αποδεδειγμένα υποδειγματική συμπεριφορά ως προς τις υποχρεώσεις τους στους εργαζομένους και στην πολιτεία.
Οι συνεπείς επιχειρήσεις πρέπει επιτέλους να αναγνωρίζονται και να επιβραβεύονται, τυπικά και ουσιαστικά με το μέτρο "Περσέας" το οποίο αν και ψηφίστηκε το 2014, δεν εφαρμόστηκε μέχρι σήμερα.
Όσοι μάλιστα πληρούν τα κριτήρια που θα θεσπιστούν, θα πρέπει να απολαμβάνουν μία επιπλέον μείωση του μη μισθολογικού κόστους, καθώς και άλλες διοικητικές και φορολογικές διευκολύνσεις.
Στο πλαίσιο αυτό θα απαλλάσσονται και από τον αναπόφευκτο διοικητικό φόρτο που επιφέρουν οι συχνές επισκέψεις ελεγκτικών κλιμακίων.
Η μείωση των εισφορών σε συνδυασμό με μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων θα βελτιώσει τη ρευστότητα και έτσι θα δημιουργηθούν περισσότερες ευκαιρίες για προσλήψεις, αυξήσεις και επενδύσεις παγίων. Από την ελάφρυνση στις εισφορές οι υπολογισμοί δείχνουν ότι τα κέρδη για τις επιχειρήσεις θα είναι επίσης σημαντικά.
Το ΕΒΕΠ προτείνει μάλιστα να επιτρέπεται στις επιχειρήσεις που θα συμπεριλαμβάνονται στη λίστα του "Λευκού Μητρώου" να μπορούν να επιβραβεύουν τους εργαζόμενους τους με ετήσιο "πριμ παραγωγικότητας", χωρίς όμως ασφαλιστικές επιβαρύνσεις, μέχρι το όριο ενός επιπλέον μισθού.
Με αυτό τον τρόπο εκτιμάται ότι κερδισμένοι θα είναι επιχειρήσεις και εργαζόμενοι, αφού έτσι θα δοθούν κίνητρα να ενισχυθεί το εισόδημα τους σε ετήσια βάση, αυξάνοντας αντίστοιχα την κατανάλωση και βοηθώντας με αυτόν τον τρόπο την αύξηση του ΑΕΠ της χώρας.
Επιπλέον το ΕΒΕΠ προτείνει για τη διευκόλυνση της ρευστότητας εξαγωγικών και άλλων συνεπών επιχειρήσεων με πιστωτικό ΦΠΑ, να δοθεί η δυνατότητα να συμψηφίζεται με τις τρέχουσες ασφαλιστικές υποχρεώσεις.
Είναι βεβαίως ευνόητο, ότι όσοι περισσότεροι ενταχθούμε στο "Λευκό Μητρώο Επιχειρήσεων" τόσο ταχύτερη θα είναι η μετάβαση όλων μας σε ένα νέο σύγχρονο και βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα με χαμηλότερες ασφαλιστικές εισφορές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης