Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Ολοκληρώθηκε η άσκηση «Λόγχη» του Πολεμικού Ναυτικού στο Μυρτώο Πέλαγος

tags :
Ολοκληρώθηκε η άσκηση «Λόγχη» του Πολεμικού Ναυτικού στο Μυρτώο Πέλαγος
Ολοκληρώθηκαν η άσκηση «Λόγχη» του Πολεμικού Ναυτικού στο Μυρτώο Πέλαγος και η συνεκπαίδευση μονάδων του ελληνικού και γερμανικού στόλου στο κεντρικό Αιγαίο
Ολοκληρώθηκε η προγραμματισμένη εθνική τεχνική άσκηση μικρής κλίμακας «Λόγχη» (προκεχωρημένη άσκηση πυρών), που διεξήχθη στο Μυρτώο Πέλαγος με τη συμμετοχή μονάδων κρούσεως επιφανείας του Πολεμικού Ναυτικού.
Συγκεκριμένα στην άσκηση συμμετείχαν πλοία των διοικήσεων φρεγατών, ταχέων σκαφών, πλοίων επιτήρησης καθώς και της διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών. Η εν λόγω άσκηση εντάσσεται στο πλαίσιο του ετήσιου προγράμματος επιχειρησιακής εκπαίδευσης μονάδων του Πολεμικού Ναυτικού, με σκοπό τη διατήρηση και επαύξηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας και μαχητικής ικανότητας των συμμετεχόντων.
Την ίδια ώρα διεξήχθη συνεκπαίδευση της φρεγάτας «Κανάρης», με τη γερμανική φρεγάτα «FGS Mecklenburg – Vorpommern», στη θαλάσσια περιοχή του κεντρικού Αιγαίου. Η εν λόγω συνεκπαίδευση συνέβαλε στη διατήρηση και επαύξηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας καθώς και στην προαγωγή του επιπέδου της συνεργασίας των συμμετεχόντων σε συμμαχικό πλαίσιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης