Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Το VNK Capital απογειώνει την Παλίρροια - Ποιες οι επιδόσεις και η στρατηγική της εταιρίας

tags :
Το VNK Capital απογειώνει την Παλίρροια - Ποιες οι επιδόσεις και η στρατηγική της εταιρίας
Ράλι εξαγωγών και ισχυρή κερδοφορία
Σημαντικά είναι τα αποτελέσματα που καταγράφονται από την είσοδο της  ελληνικής επενδυτικής εταιρείας VNK Capital στο μετοχικό κεφάλαιο της «Παλίρροια - Σουλιώτης Α.Ε.», αποκτώντας το 36% αυτής με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση της εξωστρέφειας της ελληνικής βιομηχανίας.
Η Παλίρροια είναι σήμερα η μεγαλύτερη ελληνική εξαγωγική εταιρεία ετοίμων γευμάτων και ο νούμερο 1 παραγωγός ντολμάδων στο κόσμο. Η εταιρεία κατασκευάζει 1,7 εκατ. ντολμαδάκια την ημέρα, κατέχοντας την πρώτη θέση σε παγκόσμιο επίπεδο.
Πρόκειται για μια οικογενειακή επιχείρηση από τη Χαλκίδα η οποία διαθέτει παραγωγικές μονάδες, σε Ελλάδα, Βουλγαρία. Πλέον οι εξαγωγές της εταιρείας ξεπερνούν το 85%, ενώ εισέρχεται συνεχώς σε νέες αγορές και με νέα προϊόντα .
Σήμερα τα προϊόντα της βρίσκονται σε περισσότερες από 40 χώρες σε όλο τον κόσμo με βασικές χώρες δραστηριοποίησης την Ευρώπη, τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, τον Καναδά, τη Μέση Ανατολή και την Αυστραλία.
Το 2018 ο τζίρος της εταορείας ανήλθε στα 49,2 εκατ ευρώ έναντι 46,1 εκατ. ευρώ ενώ τα μικτά ενοποιημένα αποτελέσματα (κέρδη) εκμετάλλευσης ανήλθαν σε 16,2 εκατ ευρώ έναντι 15,8 εκατ ευρώ  αυξημένα κατά 5,216 % έναντι του 2017 .
Aπό το σύνολο του κύκλου εργασιών της τα 11,9 εκατ ευρώ προέρχονται από την εσωτερική αγορά. 15,4 εκατ ευρώ από την ευρωπαϊκή αγορά και 21,8 εκατ. ευρώ από τις αγορές τρίτων χωρών.
Τα ενοποιημένα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων της χρήσης 2018 ανήλθαν σε 11,5 εκατ ευρώ έναντι 9,4 εκατ ευρώ το 2017 .
Τέλος, τα καθαρά ενοποιημένα κέρδη του Ομίλου (μετά από φόρους ) ανήλθαν σε 8,3 εκατ ευρώ έναντι 6,8 εκατ ευρώ το 2017.
Στην επίτευξη των παραπάνω αποτελεσμάτων συνετέλεσαν θετικά η πορεία και τα αποτελέσματα της θυγατρικής εταιρίας της Παλίρροια Σουλιώτης, η οποία υλοποίησε τους στόχους που είχαν τεθεί και αφορούσαν στη βελτίωση των οικονομικών της αποτελεσμάτων και στην ορθολογικότερη και πιο αποτελεσματική λειτουργία της, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην συνολική ανοδική πορεία του Ομίλου.
Η βασική στρατηγική και επιδίωξη της Παλίρροια είναι η δημιουργία ενός ισχυρού Ομίλου επιχειρήσεων με παρουσία σε παραγωγικές και εμπορικές επιχειρήσεις έχοντας ως απώτερο στόχο τη δημιουργία συνεργιών καθώς και την ισχυροποίηση της θέσης της στην αγορά και την είσοδό της σε νέες κατηγορίες προϊόντων.
Εντός της χρήσης συνεχίστηκε η κατασκευή – ανέγερση του νέου κτιρίου σύμμεικτης κατασκευής 405,94 τετραγωνικών μέτρων το οποίο θα καλύψει τις αυξανόμενες ανάγκες του τμήματος έρευνας & ανάπτυξης. Μάλιστα μέχρι το 2022 η εταιρεία σχεδιάζει επενδύσεις ύψους 10 εκατ. ευρώ.
Η εταιρεία απασχολεί 980 άτομα ενώ προσφάτως υπέγραψε νέα επιχειρησιακή σύμβαση με τους εργαζομένους της να μην προχωρήσει ούτε σε περικοπές αλλά ούτε και σε μείωση του εργατικού της δυναμικού μέχρι το 2021.
Η Παλίρροια ιδρύθηκε το  1957, ιδρύθηκε στα Πολιτικά Εύβοιας από τον Αντώνη Σουλιώτη.
Πρωταρχικός σκοπός του ήταν η παραγωγή και η διανομή  ποιοτικών ελληνικών παραδοσιακών έτοιμων γευμάτων, στην Ελληνική και Διεθνή αγορά.
Η Παλίροια παρέμεινε μια προσωπική επιχείρηση μέχρι το 1982, όπου έλαβε την εταιρική μορφή που έχει σήμερα  με τη συμμετοχή των γιων του Αντώνη Σουλιώτη, Κώστα και Βασίλη.
Το 1989 ξεκίνησε η υλοποίηση ενός μακρόπνοου επενδυτικού σχεδίου με επενδύσεις  σε σύγχρονες και τεχνολογικά προηγμένες εγκαταστάσεις και νέα γραφεία το οποίο ολοκληρώθηκε το 1992 με τη λειτουργία αυτών, στα Πολιτικά Ευβοίας.
Το 2000 μια νέα εποχή άρχισε για την Παλίρροια, όταν η διοίκηση της εταιρίας αποφάσισε τη δημιουργία μιας καινούργιας σύγχρονης παραγωγικής μονάδας στη Βουλγαρία, με την επωνυμία  Παλίρροια Bulgaria Ltd,ώστε να καταφέρει να αυξήσει περαιτέρω τις εξαγωγές της
Από το 2010 και μετά η Παλίρροια εστίασε το ενδιαφέρον  της ακόμα  περισσότερο στις εξαγωγές με αποτέλεσμα να καλύπτουν ολοένα και μεγαλύτερο μέρος του συνολικού της τζίρου.

Ελένη Μπότα
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης