Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υποχωρεί το πετρέλαιο μετά την αύξηση στα αποθέματα ΗΠΑ - Στο -1,4% και τα 58,46 δολ. ανά βαρέλι το Brent

Υποχωρεί το πετρέλαιο μετά την αύξηση στα αποθέματα ΗΠΑ - Στο -1,4% και τα 58,46 δολ. ανά βαρέλι το Brent
Το αμερικανικό αργό σημείωσε απώλειες της τάξεως του -0,9% στα 53,38 δολ. ανά βαρέλι
Απώλειες κατέγραψε σήμερα Παρασκευή (21/2) το πετρέλαιο δεχόμενο πιέσεις τόσο από την άνοδο που σημειώθηκε στα αποθέματα ΗΠΑ όσο και από τις ανησυχίες των επενδυτών για τον αντίκτυπο του κορωνοϊού στην παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Απριλίου 2020 για το Brent υποχώρησε κατά -1,4% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 58,46 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Μαρτίου 2020 για το αμερικανικό αργό σημείωσε απώλειες της τάξεως του -0,9% στα 53,387 δολ. ανά βαρέλι.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Υπηρεσίας Πληρφοριών Ενέργειας στις ΗΠΑ τα αποθέματα αργού για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 14 Φεβρουαρίου του 2020 αυξήθηκαν κατά 414 χιλ. βαρέλια, με την άνοδο ωστόσο να αποδεικνύεται μικρότερη σε σύγκριση με τα 2,5 εκατ. βαρέλια που προέβλεπαν οι αναλυτές.
Παράλληλα, τα αποθέματα βενζίνης κατέγραψαν απροσδόκητη πτώση της τάξεως των 2 εκατ. βαρελιών, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα σημειωθεί άνοδος κατά 435 χιλ. βαρέλια.
Όσον αφορά τα προϊόντα διύλισης πετρελαίου, καταγράφηκε πτώση της τάξεως των 636 χιλ. βαρελιών, έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών για πτώση 1,46 εκατ. βαρελιών.
Χθες (20/2) ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Tedros Adhanom Ghebreyesus τόνισε ότι παρά το γεγονός πως τα νέα κρούσματα στην Κίνα καταγράφουν επιβράδυνση, ο νέος κορωνοϊός θα μπορούσε να «εξαπλωθεί παγκοσμίως οποιαδήποτε στιγμή».
Ιδιαίτερα επιφυλακτικός εμφανίστηκε και ο επικεφαλής της Τράπεζας της Ιαπωνίας, Haruhiko Kuroda, επισημαίνοντας ότι η BoJ παρακολουθεί προσεκτικά τον δυνητικό αντίκτυπο του κορωνοϊού τόσο στην εγχώρια όσο και στην παγκόσμια οικονομία.
«Παρακολουθούμε με σοβαρή ανησυχία τον αντίκτυπο του κορωνοϊού και διατηρούμε στραμμένη την προσοχή μας στους κινδύνους», πρόσθεσε ο πρόεδρος της Bank of Japan.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης