Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συναγερμός στη Ν. Κορέα για τον κορωνοϊό - Κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων - Ανησυχία για «δεύτερη Ουχάν»

tags :
Συναγερμός στη Ν. Κορέα για τον κορωνοϊό - Κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων - Ανησυχία για «δεύτερη Ουχάν»
Η Νότια Κορέα ανακοίνωσε ότι κατέγραψε 52 νέα κρούσματα
Έντονη είναι η ανησυχία στη Νότια Κορέα για την κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού.
Η Νότια Κορέα ανακοίνωσε ότι κατέγραψε 52 νέα κρούσματα, τα περισσότερα από τα οποία συνδέονται με μια χριστιανική αίρεση, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στη χώρα σε 156.
Τριάντα εννέα νέα κρούσματα συνδέονται με την «Εκκλησία Σιντσεοντζί του Χριστού» στην πόλη Ντεγκού, την τέταρτη μεγαλύτερη της Νότιας Κορέας, ανακοίνωσε το Κορεατικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών.
Συνολικά 80 πιστοί της εκκλησίας έχουν βρεθεί μέχρι στιγμής θετικοί στον covid-19.
Μία 61χρονη γυναίκα, μέλος της αίρεσης η οποία αγνοούσε ότι είχε μολυνθεί από τον νέο κοροναϊό, τους μετέδωσε την ασθένεια.
Ο δήμαρχος της Ντεγκού, που μετρά 2,5 εκατομμύρια κατοίκους, κάλεσε τους πολίτες να παραμείνουν σπίτια τους, ενώ οι στρατιώτες της Νότιας Κορέας έχουν λάβει εντολή να παραμείνουν στους στρατώνες τους καθώς πολλοί έχουν βρεθεί θετικοί στον covid-19.
Και η διοίκηση του αμερικανικού στρατού που σταθμεύει στην Ντεγκού, συνολικά 10.000 άνθρωποι, ανακοίνωσε μέτρα περιορισμού.
Η «Εκκλησία Σιντσεοντζί» ιδρύθηκε το 1984 και είναι μία αίρεση η οποία πιστεύει ότι ο ιδρυτής της Λι Μαν-χι θα μεταφέρει 144.000 πιστούς της στον παράδεισο μετά την Ημέρα της Κρίσης.
Οι αρχές της Ντεγκού εκτιμούν ότι 1.001 πιστοί ίσως να ήταν παρόντες στη λειτουργία στην οποία συμμετείχε η 61χρονη γυναίκα.
Από την πλευρά του ο ιδρυτής της αίρεσης χαρακτήρισε την επιδημία «έργο του διαβόλου» και δοκιμασία για την πίστη των ακολούθων του.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης