Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιαπωνία: Αμετάβλητη παρέμεινε η μεταποιητική δραστηριότητα της χώρας, σε μηνιαία βάση, τον Δεκέμβριο 2019

Ιαπωνία: Αμετάβλητη παρέμεινε η μεταποιητική δραστηριότητα της χώρας, σε μηνιαία βάση, τον Δεκέμβριο 2019
Τα στοιχεία για τη δραστηριότητα του μεταποιητικού κλάδου αποδείχθηκαν κατώτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών
Σταθερή παρέμεινε η δραστηριότητα του μεταποιητικού κλάδου στην Ιαπωνία τον Δεκέμβριο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (21/2) στοιχεία του Υπουργείου Οικονομίας της χώρας, τα οποία αποδείχθηκαν κατώτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, η μεταποιητική δραστηριότητα στην Ιαπωνία παρέμεινε αμετάβλητη σε σχέση με τον Νοέμβριο του 2019, όταν και είχε σημειωθεί άνοδος της τάξεως του +0,9%, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα σημειωθεί περαιτέρω άνοδος κατά +0,3%.
Η δραστηριότητα του κατασκευαστικού κλάδου υποχώρησε κατά -2% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, έναντι οριακής πτώσης -0,1% τον Νοέμβριο, ενώ η τριτογενής δραστηριότητα υποχώρησε κατά -0,2% μετά την άνοδο του +1,2% που σημειώθηκε τον Νοέμβριο.
Παράλληλα, η βιομηχανική παραγωγή της χώρας αυξήθηκε κατά +1,2% σε μηνιαία βάση, μετά την πτώση -1% που σημείωσε τον προηγούμενο μήνα.
Σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους η μεταποιητική δραστηριότητα της Ιαπωνίας υποχώρησε κατά -1,4% τον Δεκέμβριο του 2019, έναντι ετήσιας πτώσης -2,8% τον Νοέμβριο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης