Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ωρολογιακή βόμβα τα 1,64 τρισ. κόκκινων φοιτητικών δανείων στις ΗΠΑ - Φόβοι για κατάρρευση

tags :
Ωρολογιακή βόμβα τα 1,64 τρισ. κόκκινων φοιτητικών δανείων στις ΗΠΑ - Φόβοι για κατάρρευση
Το υπόλοιπο σπουδαστικών δανείων ισοδυναμεί με το 7,6% του ΑΕΠ, από 5,1% πριν από μια δεκαετία
Η φούσκα των φοιτητικών δανείων συνεχίζει να αυξάνεται, στις ΗΠΑ, με τους περισσότερους αναλυτές να εκφράζουν τις ανησυχίες τους.
Πρόκειται για πρόβλημα ύψους 1,64 τρισ. δολαρίων, το οποίο έχει αυξηθεί πάνω από 120% από το 2009.
Το υπόλοιπο σπουδαστικών δανείων ισοδυναμεί με το 7,6% του ΑΕΠ, από 5,1% πριν από μια δεκαετία.
Πολλοί δανειολήπτες από την millennial generation έχουν ανυπέρβλητα φοιτητικά χρέη που τους εμπόδισαν από τη δημιουργία οικογένειας, την αγορά κατοικίας και την αύξηση των αποταμιεύσεων.
Αυτό έχει επιβαρύνει σοβαρά την οικονομία, αλλά φαίνεται ότι η αμερικανική κυβέρνηση εργάζεται προκειμένου αυτό το πρόβλημα να μην έχει παράπλευρες συνέπειες.

Το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κογκρέσου (CBO) δήλωσε αυτή την εβδομάδα ότι ένα πρόγραμμα συγχρηματοδότησης δανείου ύψους 207,4 δισ. δολαρίων θα βοηθήσει τους Αμερικανούς που δεν μπορούν να πληρώσουν το χρέος τους μέχρι το 2029.
Το CBO δήλωσε ότι οι δανειολήπτες που παρακολουθούν μεταπτυχιακές σπουδές ή επαγγελματική εκπαίδευση θα επωφεληθούν από το πρόγραμμα περισσότερο.
Η κυβέρνηση αναμένεται να απομειώσει περί τα 167,1 δισ. δολάρια από το συνολικό ποσό.
Υπάρχουν περισσότερα από 50 εκατομμύρια Αμερικανοί με χρέος φοιτητικών δανείων.
Το CBO εκτιμά ότι οι περισσότεροι δανειολήπτες είναι εγκωβισμένοι σε χαμηλόμισθες θέσεις και χαμηλής ειδίκευσης θέσεις εργασίας.
Η φούσκα των φοιτητικών δανείων είναι μια άλλη ανισορροπία που εάν δεν διορθωθεί, δεν αποκλείεται να οδηγήσει στην επόμενη ύφεση, αναφέρουν οι αναλυτές, γι 'αυτό και η κυβέρνηση έχει δημιουργήσει ένα νέο πρόγραμμα για τη χρηματοδότηση του χρέους φοιτητών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης