Τελευταία Νέα
Διεθνή

Politico: Το ακροδεξιό... αβγό του φιδιού εκκολάπτεται ξανά στη Γερμανία, πυκνώνοντας τα μαύρα σύννεφα πάνω από την Ευρώπη

tags :
Politico: Το ακροδεξιό... αβγό του φιδιού εκκολάπτεται ξανά στη Γερμανία, πυκνώνοντας τα μαύρα σύννεφα πάνω από την Ευρώπη
Η γερμανική ακροδεξιά τρομάζει τους Γερμανούς πολιτικούς ηγέτες, που μοιάζουν ανίκανοι να αντιδράσουν
To μακελειό που φέρεται να προκάλεσε ο ακροδεξιός και συνωμοσιολόγος Tobias R. στην πόλη Χανάου της Γερμανίας θέτει τους πολιτικούς ηγέτες στη χώρα με το εξής ερώτημα: Γιατί τέτοια γεγονότα συνεχίζουν να συμβαίνουν;
Σύμφωνα με ανάλυση του Politico, η δολοφονία εννέα ανθρώπων, οι περισσότεροι εκ των οποίων τουρκικής καταγωγής, σε δύο μπαρ της γερμανικής κωμόπολης εγείρει την ανησυχία των αρχών για την άνοδο της ακροδεξιάς υποκουλτούρας.
Ο χρόνος των πρόσφατων επιθέσεων, που συμπίπτει με την 75η επέτειο από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και την Απελευθέρωση του Άουσβιτς, πύκνωσε τα μαύρα σύννεφα πάνω από το πολιτικό τοπίο, αφήνοντας στους Γερμανούς πολίτες μια αίσθηση απόγνωσης.
Πώς μπορούν τέτοιου είδους εγκλήματα να συμβαίνουν στη χώρα τους;
Η πρόσφατη πολιτική επιτυχία του ακροδεξιού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), ειδικά στην Ανατολική Γερμανία, το οποίο συγκέντρωσε το ένα τέταρτο από το σύνολο των ψηφοφόρων, προκαλεί επιπλέον ανησυχία.
Ο μακελάρης του Χανάου είχε δημοσιοποιήσει ένα ρατσιστικό μανιφέστο στο Διαδίκτυο, ενώ είχε επικοινωνήσει με τις γερμανικές αρχές, ισχυριζόμενος πως ήταν κάτοχος απόρρητων πληροφοριών ότι ξένες μυστικές υπηρεσίες χειραγωγούν τα μυαλά των Γερμανών πολιτών.
Ο Tobias R., που ζούσε μαζί με τους γονείς του, αυτοκτόνησε στο πατρικό του αφού δολοφόνησε τη μητέρα του, σύμφωνα με τη γερμανική αστυνομία.
Οι Γερμανοί πολιτικοί προσπαθούν να εξηγήσουν τους λόγους για τους οποίους έγινε το μακελειό.
Ωστόσο δεν υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορεί να πει κανείς.
«Το μίσος δηλητηριάζει την κοινωνία μας και ευθύνεται για πάρα πολλά εγκλήματα» ανέφερε, συγκλονισμένη, η καγκελάριος της Γερμανίας, Ανγκελα Μέρκελ, λίγο πριν φύγει για την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες.
Και ενώ συμβαίνουν αυτά, αξιωματική αντιπολίτευση στη Γερμανία είναι το ακροδεξιό AfD. Ο επικεφαλής του Jörg Meuthen προσπάθησε να συνδέσει την αντιμεταναστευτική ρητορική του με το μακελειό στο Χανάου, θολώνοντας τα νερά: «Ο Tobias R. δεν ήταν ακροδεξιός, ήταν απλώς τρελός».
Αν μη τι άλλο, όμως, η γερμανική πολιτική τάξη αντιλαμβάνεται την κρισιμότητα της κατάστασης, καταλήγει το Politico.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης