Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Νέα τάση ο γλωσσικός τουρισμός

tags :
Νέα τάση ο γλωσσικός τουρισμός
Κύριος λόγος αυτού του είδους των ταξιδιών είναι η βελτίωση των γλωσσικών δεξιοτήτων με στόχο την επαγγελματική εξέλιξη στο μέλλον, σύμφωνα με στοιχεία του Ινστιτούτου Cervantes
Συνεχώς αυξανόμενη τάση αποτελεί ο ισπανικός γλωσσικός τουρισμός. Όλο και περισσότεροι άνθρωποι ταξιδεύουν με στόχο να μάθουν ισπανικά και να γνωρίσουν τον πολιτισμό της Ισπανίας, δημιουργώντας στην χώρα έσοδα 2 δις. ευρώ ετησίως.
Κύριος λόγος αυτού του είδους των ταξιδιών είναι η βελτίωση των γλωσσικών δεξιοτήτων με στόχο την επαγγελματική εξέλιξη στο μέλλον, σύμφωνα με στοιχεία του Ινστιτούτου Cervantes.
- Για τους σπουδαστές που αποφασίζουν μια τέτοια εμπειρία, το ταξίδι περιλαμβάνει την έξοδο από τη ζώνη άνεσης και την απομάκρυνση από τη ρουτίνα.
- Πολλοί ερωτηθέντες εξέφρασαν την πλήξη και την ανάγκη να λάβουν νέες εμπειρίες.

Κάθε χρόνο εκατομμύρια άνθρωποι μετακινούνται σε άλλη χώρα για να σπουδάσουν μια γλώσσα. Ο αριθμός των γλωσσικών τουριστών ανά έτος εκτιμάται σε 2 εκατ. Περίπου 273.000 από αυτούς να πηγαίνουν στην Ισπανία, αριθμός που συνεχίζει να αυξάνεται κάθε χρόνο.
- Κατά μέσο όρο, οι μαθητές επιλέγουν μια παραμονή σχεδόν ενός μηνός (27 ημέρες).
- Η Ισπανία, η Καταλονία, η Ανδαλουσία, η Μαδρίτη, η κοινότητα της Βαλένθια, η Καστίλλη και Λεόν είναι οι περιφέρειες που καλωσορίζουν τον μεγαλύτερο αριθμό φοιτητών.
Αυτές είναι οι κοινότητες στις οποίες το Ινστιτούτο Cervantes διαθέτει περισσότερα πιστοποιημένα κέντρα.

Πηγές «γλωσσικού» τουρισμού
Τα στοιχεία που συλλέχθηκαν από την Ομοσπονδία Σχολείων Ισπανικών για τους Αλλοδαπούς (FEDELE) καταγράφουν τους ακόλουθους αριθμούς ανάλογα με την προέλευση των επισκεπτών:
- 80,3% προέρχονται από την Ευρώπη
- 7,7% 9,3% από την Ασία
- 1,1% από τη Νότια Αμερική
- 0,8% από την Αφρική
Οι περισσότερες τους γλωσσικούς τουρίστες είναι γυναίκες ηλικίας 20 έως 29 ετών. Ακολουθούν τα άτομα κάτω των 20 ετών και φοιτητές μεταξύ 30 και 39 ετών.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης