Τελευταία Νέα
Οικονομία

Στην Ελλάδα στα τέλη Μαρτίου το Χάρβαρντ - Έρχονται άλλα 30 κορυφαία πανεπιστήμια

tags :
Στην Ελλάδα στα τέλη Μαρτίου το Χάρβαρντ - Έρχονται άλλα 30 κορυφαία πανεπιστήμια
Κύριος στόχος των αμερικανικών πανεπιστημίων είναι να εισέλθουν στην ελληνική αγορά εκπαίδευσης
Ούτε ένα ούτε δύο, αλλά συνολικά 30 εκ των κορυφαίων πανεπιστημίων των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής πρόκειται να έλθουν στην Ελλάδα στα τέλη Μαρτίου, με σκοπό να κάνουν διερευνητικές επαφές με εγχώριους εκπαιδευτικούς οργανισμούς.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Καθημερινή», η τελική λίστα των αμερικανικών ιδρυμάτων αναμένεται να οριστικοποιηθεί αυτές τις ημέρες, οπότε ολοκληρώνεται η αντίστοιχη προθεσμία.
Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ των ΑΕΙ που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον είναι και μέλη της περίφημης Ivy League, την οποία αποτελούν το Πανεπιστήμια Κολούμπια, Μπράουν, Χάρβαρντ, Πρίνστον, Γέιλ, Κόρνελ, το Κολέγιο Ντάρτμουθ, αλλά και το Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνιας.
Κατά τις ίδιες πηγές, η  άφιξη των εκπροσώπων των αμερικανικών ΑΕΙ θα πραγματοποιηθεί από  τις 29 Μαρτίου.
Κατόπιν, και έως και τις 4 Απριλίου, θα υπάρξουν συναντήσεις με τη Σύνοδο των Πρυτάνεων των ελληνικών ΑΕΙ και με ενδιαφερόμενα ελληνικά πανεπιστήμια ώστε να προχωρήσουν επιμέρους συνεργασίες.
Κύριοι στόχοι της συνεργασίας θα είναι η εκπόνηση κοινών προγραμμάτων σπουδών μεταξύ ελληνικών και αμερικανικών πανεπιστημίων, η συμμετοχή αλλοδαπών φοιτητών σε ξενόγλωσσα και σε θερινά προγράμματα στη χώρα μας, καθώς και η ανταλλαγή φοιτητών και ερευνητών των δύο χωρών.
Εν προκειμένω αξίζει να επισημανθεί ότι ήδη πολλά ελληνικά πανεπιστήμια έχουν συνάψει διμερείς διεθνείς συμφωνίες- συνεργασίας.
Ενδεικτικά, το Πανεπιστήμιο Αθηνών έχει ενεργές 847 διεθνείς συμφωνίες με 450 πανεπιστήμια από 65 χώρες, ενώ μόνο κατά το τρέχον εξάμηνο στο ΑΠΘ φοιτούν 400 φοιτητές από 25 χώρες της Ευρώπης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης