Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Αυτά είναι τα διαφορετικά είδη τουριστών και πως να τους προσελκύσετε

tags :
Αυτά είναι τα διαφορετικά είδη τουριστών και πως να τους προσελκύσετε
To tourism-review καταγράφει τα διαφορετικά είδη ταξιδιωτών και τους τρόπους προσέλκυσης τους
Kατά τη διάρκεια αυτών των τελευταίων ετών, οι λόγοι για τους οποίους οι άνθρωποι ταξιδεύουν έχουν αλλάξει.
Όλοι αυτοί οι διαφορετικοί λόγοι για ταξίδια αντιπροσωπεύουν διάφορους τύπους τουριστών.
Ο έξυπνος ξενοδόχος, ιδιοκτήτης επιχείρησης ταξιδίων ή υπεύθυνος προώθησης προορισμού θα πρέπει να γνωρίζει τι επιθυμεί ο κάθε τύπος τουριστών και να του το προσφέρει.
To tourism-review καταγράφει τα διαφορετικά είδη ταξιδιωτών και τους τρόπους προσέλκυσης τους.

Ο γκουρμέ τουρίστας
Για τον γκουρμέ τουρίστα, γνωστό και ως “foodie”, η πυξίδα του είναι ο ουρανίσκος του και το πάθος τους για την κουζίνα.
Διακατέχονται από εν συναίσθηση και επιλέγουν να δοκιμάσουν τα τρόφιμα μιας χώρας, να ζήσουν σαν ντόπιοι, να γνωρίσουν τους ανθρώπους και την ιστορία.
Για να τον προσελκύσετε, πρέπει να προσφέρετε προορισμούς που αποτελούν πρόκληση για τον ουρανίσκο του. Ο συγκεκριμένος τουρίστας ψάχνει να ακούσει ιστορίες από εμπειρογνώμονες του F & B (Food and Beverage) που ετοιμάζουν παραδοσιακά πιάτα.

Ο πολιτιστικός τουρίστας
Το ταξίδι ενός πολιτιστικού τουρίστα είναι μέσω της ιστορίας και του πολιτισμού της εκάστοτε χώρας. Μέσα από τα έθιμα και τις παραδόσεις της. Οι πολιτιστικοί τουρίστες είναι συνήθως οι πιο ανεκτικοί λόγω της ικανότητάς τους να αγκαλιάζουν διαφορετικές πραγματικότητες και το περιβάλλον τους. Επιπλέον, έχουν εκτενή γνώση της τέχνης, της αρχιτεκτονικής και ακόμη και της θρησκείας.
Για να τον προσεγγίσετε πρέπει να έχετε δύο πράγματα:
- έναν τουριστικό ξεναγό που να γνωρίζει τις τοποθεσίες και είναι σε θέση να αντιμετωπίσει κάθε είδους ερωτήσεις
- ένα ημερολόγιο με παραδοσιακούς εορτασμούς που αποτελεί την τέλεια ευκαιρία για πολιτιστικό εμπλουτισμό.

Ο σκληρά εργαζόμενος τουρίστας
Ο σκληρά εργαζόμενος είναι ένας πολύ ενδιαφέρων τουρίστας. Από τη μια πλευρά, υπάρχουν εκείνοι που είναι γνωστοί ως «ψηφιακοί νομάδες» που εργάζονται ως ελεύθεροι επαγγελματίες και βρίσκουν έμπνευση στα ταξίδια. Από την άλλη, υπάρχουν εκείνοι οι τύποι των οποίων η δουλειά απαιτεί να ταξιδεύουν συνεχώς για επιχειρήσεις και συναντήσεις. Αυτή η ομάδα έχει σύντομες χρονικές περιόδους για να γνωρίσει νέους προορισμούς.
Αν θέλετε να τους προσελκύσετε πρέπει να τους προσφέρετε μια γρήγορη αλλά ουσιαστική διαδρομή που να καλύπτει τις πιο σχετικές πτυχές της χώρας σύμφωνα με τα πρόγραμμά τους.

Ο τουρίστας λάτρης των αγορών
Ο τουρίστας που αγαπάει τα ψώνια είναι η τελευταία εξέλιξη του καταναγκαστικού καταναλωτή που ταξιδεύει με μια σχεδόν κενή βαλίτσα, ελπίζοντας να γεμίσει έναν κοσμοπολίτικο προορισμό.
Για να προσελκύσουμε τουρίστες για ψώνια, πρέπει να προσφέρουμε όλες τις υπηρεσίες για να κάνουμε τις αγορές τους μια απλή εμπειρία. Περιλαμβάνει καλές μεταφορές, βέλτιστη διαχείριση στο αεροδρόμιο και, πάνω απ ‘όλα, περιλαμβάνει λεπτομερή χάρτη καταστημάτων.

Ο περιπετειώδης τουρίστας
Ο περιπετειώδης τουρίστας είναι ο πιο φιλελεύθερος από όλους τους τύπους τουριστών. Η φιλοσοφία ταξιδιού για ορισμένους είναι επίσης γνωστή ως αργός τουρισμός και διαφέρει από τους άλλους λόγω της αίσθησης της ελευθερίας. Για τον περιπετειώδη τουρίστα, δεν υπάρχει προορισμός για να φτάσει, αλλά ο δρόμος γίνεται το ταξίδι.
Δεν είναι εύκολο να κάνετε μια σύνδεση με αυτό το είδος τουριστών, καθώς είναι η δική τους κίνηση που τους μετακινεί από το ένα μέρος στο άλλο.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης