Διεθνή

Markit: Σε υψηλά 6 μηνών η επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ευρωζώνη τον Φεβρουάριο 2020, στις 51,6 μονάδες

Markit: Σε υψηλά 6 μηνών η επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ευρωζώνη τον Φεβρουάριο 2020, στις 51,6 μονάδες
Ο σύνθετος δείκτης PMI για την επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ευρωζώνη ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών
Περαιτέρω επιτάχυνση κατέγραψε η δραστηριότητα των επιχειρήσεων στην Ευρωζώνη τον Φεβρουάριο του 2020, σύμφωνα με τα σημερινά (21/2) στοιχεία της Markit, τα οποία αποδείχθηκαν καλύτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, ο σύνθετος δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 51,6 μονάδες, έναντι 51,3 μονάδων τον Ιανουάριο του 2020, γεγονός που αποτελεί το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων έξι μηνών, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα σημειωθεί επιβράδυνση στις 51 μονάδες.
Οι νέες παραγγελίες παρέμειναν στα υψηλά επτά μηνών του Ιανουαρίου, ενώ άνοδο σημείωσαν ο υποδείκτης απασχόλησης και ο υποδείκτης ανάπτυξης των επιχειρήσεων.
Καθοριστική ήταν η συμβολή του κλάδου υπηρεσιών στην επιχειρηματική δραστηριότητα, καθώς ο δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 52,8 μονάδες, έναντι 52,5 μονάδων προηγουμένως, σκαρφαλώνοντας στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων δύο μηνών.
Αντίθετα, ο κλάδος υπηρεσιών παρέμεινε για ακόμα έναν μήνα κάτω από τις 50 μονάδες, καθώς ο δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 49,1 μονάδες, έναντι 47,9 μονάδων τον Ιανουάριο.
Ωστόσο, ο δείκτης PMI του μεταποιητικού κλάδου σκαρφάλωσε στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων δώδεκα μηνών, υποδεικνύοντας ότι θα σημειωθεί περαιτέρω ανάκαμψη μέσα στο επόμενο διάστημα.
«Οι οικονομία της Ευρωζώνης κατάφερε να ανακτήσει ορισμένη δυναμική τον Φεβρουάριο παρά το γεγονός ότι σημειώθηκαν διακοπές σε πολλές επιχειρήσεις λόγω του κορωνοϊού, ο οποίος προκάλεσε προβλήματα στον εφοδιασμό και τα ταξίδια», τόνισε ο επικεφαλής οικονομολόγος της Markit, Chris Williamson.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης