Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – «Κρέμασαν» οι τράπεζες, η προσοχή και στην τεχνική εικόνα

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – «Κρέμασαν» οι τράπεζες, η προσοχή και στην τεχνική εικόνα
ΑΓΟΡΑ: Τρομερό κρέμασμα… Τεράστιες πωλήσεις βγήκαν κυρίως στις τράπεζες και σε λίγες ακόμα μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης. Οι υπόλοιπες έπεσαν λόγω της τάσης. Αλλά στις τράπεζες έγινε σφαγή! Συνολικά και οι 25 μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισαν με απώλειες.

Η πορεία των τραπεζών καθόρισε την πορεία της αγοράς όπου και πάλι υπερέβαλε. Έχουν πλέον διαμορφωθεί καλές αποτιμήσεις σε μετοχές με καλά θεμελιώδη, αλλά όλα θα κριθούν από το πώς θα κινηθούν οι τράπεζες. Όμως καλύτερα να αγοράζεις εδώ παρά όπου υπάρχει απογοήτευση παρά μερικές εβδομάδες πριν που όλοι έβλεπαν ότι θα πάμε 1.000 μονάδες.

Ξαναλέμε βέβαια πως με τις τιμές στα ξένα εμείς έπρεπε ήδη να είχαμε πάει υψηλότερα, αλλά για τη στήλη τα θεμελιώδη έδειχνα πως εκεί στις 950 μονάδες και κάτι, αρκετές μετοχές ήταν ακριβές. Η Ελλάκτωρ γυρίζει προς τις τιμές που την είχαμε εντάξει στις επιλογές. Η Jumbo έχει πλέον καλύτερη αποτίμηση, η Μυτιληναίος το ίδιο, η ΕΧΑΕ έχει κάνει καλή διόρθωση κ.α.

ΒΑΡΙΑ ΧΑΡΤΙΑ: Οι ξένες αγορές τώρα άρχισαν να ανησυχούν για τον ιό. Εμείς ανησυχήσαμε από τις πρώτες ώρες. Επηρεάζονται πολλές κατηγορίες επιχειρήσεων. Επηρεάζεται η κατανάλωση, οι αερομεταφορές, όσοι εξάγουν ή εισάγουν από Κίνα και πολλές ακόμα. Όμως κάποιες τιμές έχουν ήδη γίνει καλύτερες και ίσως θα πρέπει μέρος της ρευστότητας να την αξιοποιήσουμε.

JUMBO: Στα 17,35 ευρώ και στο -3,40% με όγκο 186 χιλ. τεμάχια. Τη βύθισαν τη μετοχή. Κοιτάζουμε το γράφημα και βλέπουμε πως στις δύο τελευταίες συνεδριάσεις έκοψε καθοδικά τον κινητό των 50 ημερών (expo), τον αντίστοιχο των 100 ημερών και έκλεισε πάνω στον 200άρη.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Τον αγόραζαν στα 10 ευρώ και αδιαφορούν στα 8,80 ευρώ; Έχει κόψει καθοδικά εδώ και μέρες κινητούς 50,100 και 200 ημερών. Μας αρέσει η τιμή γιατί πατάει σε καλή στήριξη. Γύρισε στα επίπεδα Μαΐου 2019.

TITAN: Αν δούμε το γράφημα από τότε που μπήκε ξανά στο ΧΑ, ως Τitan International, γράφει νέα ιστορικά χαμηλά. Αλλά βρίσκεται λίγο καιρό με αυτό το όνομα.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Η Εθνική Τράπεζα, έκλεισε στο 200άρη έχοντας κόψει 50άρη και 100άρη. Σε εκθετικούς αναφερόμαστε. Η Eurobank τους είχε κόψει μερικές συνεδριάσεις πριν όλους και τώρα έφυγε με φόρα. Σε στήριξη και αυτή αλλά θα μπορούσε να πάει και λίγο πιο κάτω. Η Alpha Bank έκλεισε πάνω στο 200άρη και με μεγάλη εντολή αγοράς. Η Πειραιώς έκλεισε κάτω από τον 100άρη και ο 200άρης είναι στα 2,7850 ευρώ. Τα επίπεδα κλεισίματος όμως παρέχουν στήριξη.

Τι θα κάνουν όμως οι τράπεζες; Αυτό είναι το σημαντικό ερώτημα. Θα μπορέσουν τη Δευτέρα να βγάλουν αντίδραση ή οι πωλητές ξέρουν κάτι και ρευστοποιούν αδιακρίτως.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ (απάντηση): Δεν παρακολουθούμε τις τραπεζικές μετοχές και δεν έχουμε εικόνα. Περισσότερο θετικοί είμαστε για την Ελλάδος παρά για τις συστημικές. Οπότε μη μας ρωτάτε εμάς. Ρωτήστε αυτούς που τις προτείνουν. Έκαναν μεγάλο ράλι το 2019 αλλά και; Πήγαν σε υψηλά 2 ετών; Άλλες έκαναν ράλι και πήγαν σε ιστορικά ή δεκαετίας και βάλε, απεγκλωβίζοντας τους περισσότερους ή και όλους.

Στις τράπεζες για να πούμε πως αρχίζει να απεγκλωβίζονται επενδυτές θα πρέπει να δούμε νούμερα πολλαπλάσια από τα τρέχοντα. Τέλος, πάντως. Η στήλη δε τις παρακολουθεί παρά μόνο, σε ό,τι έχει να κάνει με την πορεία των δεικτών ή κάποια τεχνικά σημεία. Σήμερα ήταν η καταστροφή της αγοράς.

VIOHALCO: Κρέμασε επικίνδυνα…

ΟΤΕ: Το 80,34% του συνόλου των μετοχών έλαβε μέρος στη γενική συνέλευση!! Τρομερό ποσοστό…

ΞΥΛΕΜΠΟΡΙΑ: Πακέτο συνολικού όγκου 921 χιλ. προνομιούχων μετοχών της Ξυλεμπορίας πέρασε από το ταμπλό του ΧΑ και αντιστοιχεί στο 36% περίπου του συνόλου των προνομιούχων μετοχών που διαπραγματεύονται στο ΧΑ. Το πακέτο έγινε με τιμή 0,33 ευρώ ανά μετοχή, συνολικής αξίας 301 χιλ. ευρώ. Λίγο μετά το πακέτο η κοινή μετοχή κλείδωσε στο +10% και στα 0,17 ευρώ με όγκο μόλις 3 χιλ. τεμάχια και ανεκτέλεστο 14 χιλ . τεμάχια.

ΚΡΕΚΑ: Νέο limit up και μάλλον τον βρήκαν ξανά τον τρόπο να κλείνεις μία μετοχή υψηλότερα, όπου άλλωστε σε τέτοια κεφαλαιοποίηση δε βάζεις και βαθιά το χέρι στην τσέπη. Στα 0,0830 ευρώ με άνοδο 19,42% και αποτίμηση 591 χιλ. ευρώ.

ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ: Νέα πακέτα για το 2,5% του μετοχικού κεφαλαίου με τιμή 1,38 ευρώ ανά μετοχή την ώρα που στο ταμπλό έκλεινε στα 1,62 ευρώ. Ακόμα να μάθουμε ποιοι πούλησαν τα προηγούμενα.

Q&R: Συνεχίζονται οι μεγάλοι όγκοι και ήδη υπάρχει ανακοίνωση ενίσχυσης ποσοστού.

ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΗΣ: Στα 2,08 ευρώ και στο -7,14% με όγκο 13 χιλ. τεμάχια. Η πτώση ήρθε με market εντολές πώλησης, αφού κάποιοι πουλούσαν όπου έβρισκαν, γιατί δεν έβρισκαν όπου ήθελαν. Έτσι γίνεται στις μεγάλες πτώσεις του ΧΑ, τα μικρά δεν έχουν μεγάλες εντολές και εμπορευσιμότητα.

Καλό Σαββατοκύριακο
Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com 
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης