Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουτσούμπας: Να βγουν οι κουκούλες από τους μάρτυρες

Κουτσούμπας: Να βγουν οι κουκούλες από τους μάρτυρες
Oι προσφυγές πρέπει να κατανεμηθούν αναλογικά στις χώρες της ΕΕ, τόνισε ο Δ. Κουτσούμπας
Να βγουν οι κουκούλες από τους μάρτυρες ζήτησε o ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας, μιλώντας στο ΣΚΑΪ για την υπόθεση Novartis .
Ο κ. Κουτσούμπας ανέφερε ότι το ΚΚΕ θα δει πως θα πορευτεί η διαδικασία στην προκαταρκτική επιτροπή αυτή την εβδομάδα και σημείωσε ότι δε θα συνεργήσει στην κοροϊδία.
Όπως είπε,  «η Εξεταστική Επιτροπή έπρεπε να πάει σε βάθος την υπόθεση και γι' αυτό έπρεπε να βγουν οι "κουκούλες" και να γίνει εξέταση των μαρτύρων»,  «γι' αυτό και λέμε ότι δεν θα συνεργήσουμε, θα δούμε την πορεία εξέλιξης αυτή την εβδομάδα.
Δεν θα συνεργήσουμε μέχρι τέλος σε αυτήν την κοροϊδία τελικά της Εξεταστικής Επιτροπής».
Τόνισε ότι «για να υπάρξει πραγματική εξέταση των μαρτύρων πρέπει να αποκαλυφθούν με τα ονόματά τους, πρέπει να μιλήσουν κανονικά, να εξεταστούν από την Επιτροπή της Βουλής και να πάρει η όλη διαδικασία το δρόμο της» και υπενθύμισε ότι το ΚΚΕ είχε ταχθεί κατά του συγκεκριμένου νόμου από την εποχή της πρωθυπουργίας Κ. Σημίτη.
Για τις παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη, αφού σημείωσε ότι «η ευθύνη είναι των κυβερνήσεων και των εκάστοτε υπουργών Δικαιοσύνης, οι οποίοι κατά την άποψη του ΚΚΕ είτε ανοιχτά, είτε καλυμμένα παρεμβαίνουν πολιτικά», ανέφερε πως αυτό ξεκινά από το γεγονός ότι δεν δέχονται την πρόταση των Δικαστών, των Εισαγγελέων, των Δικηγόρων να εκλέγουν οι ίδιοι την ηγεσία της Δικαιοσύνης.
Κατά τον ίδιο «πρέπει να αλλάξει ο νόμος, πρέπει η ηγεσία της Δικαιοσύνης να εκλέγεται από τους Δικαστές.
Όχι βέβαια ότι λύνεται ολοσχερώς το πρόβλημα της παρέμβασης ή της μη παρέμβασης».
Σε ό,τι αφορά την εξέλιξη της υπόθεσης εκτίμησε ότι «πάλι δεν θα βγει τίποτα», γιατί «η ουσία του προβλήματος του σκανδάλου της Novartis που είναι η εμπορευματοποίηση του φαρμάκου και τα ανταγωνιστικά συμφέροντα εγχώριων και ξένων μονοπωλιακών ομίλων, δεν συζητιέται».
«Αυτό χρειάζεται άλλη πολιτική.
Χρειάζεται διαφορετικά να αντιμετωπίσεις όλο αυτό το πλέγμα της δημόσιας υγείας, του φαρμάκου, της φαρμακευτικής δαπάνης» υπογράμμισε.
Αναφερόμενος στο μεταναστευτικό/προσφυγικό, ο κ. Κουτσούμπας υπογράμμισε πως οι προσφυγές πρέπει να κατανεμηθούν αναλογικά στις χώρες της ΕΕ και να μην μένουν εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα.
Ο ίδιος τάχθηκε κατά της ύπαρξης hotspot και της δημιουργίας κλειστών δομών στα νησιά του Αιγαίου και τόνισε ότι χρειάζονται ανοιχτές δομές στην ενδοχώρα και η άμεση πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού.
Επανέλαβε ότι το δίλημμα «αποφυγή επεισοδίου ή απαράδεκτος συμβιβασμός με συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο και παραχώρηση κάποιων κυριαρχικών δικαιωμάτων στην Τουρκία» είναι πάρα πολύ επικίνδυνο και δεν εξασφαλίζει ειρήνη διότι «η συνεκμετάλλευση που θα ακολουθήσει, με την υποχώρηση και το συμβιβασμό σε κάποια κυριαρχικά δικαιώματα, ανοίγει τον ασκό του Αιόλου για μεγαλύτερη αντιπαράθεση».
 Σχετικά με την πορεία της κυβέρνησης Μητσοτάκη, ανέφερε ότι «από την πρώτη μέρα που ξεκίνησε η διακυβέρνηση με τον κ. Μητσοτάκη και τη ΝΔ έχουμε αλλεπάλληλα νομοθετήματα στη Βουλή, τα οποία στρέφονται ενάντια στο εργατικό, το λαϊκό συμφέρον» και δεν είναι μόνο ο ασφαλιστικός νόμος «Κατρούγκαλου-Βρούτση» που «αποδέχεται τον νόμο Κατρούγκαλου και τον προχωρά και παραπέρα», αλλά και ο νόμος για τον περιορισμό των απεργιακών συγκεντρώσεων που ακολουθεί τον συνδικαλιστικό νόμο «Βρούτση-Αχτσιόγλου».
«ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ είναι στην ίδια κατεύθυνση και βεβαίως πατώντας στα χνάρια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ προχωρά πιο καθαρά και πιο γρήγορα από την προηγούμενη πολιτική της», τόνισε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης