Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Χατζηδάκης: Συνδυάζουμε την προστασία του περιβάλλοντος με την προσπάθεια η χώρα να προχωρήσει μπροστά αναπτυξιακά

Χατζηδάκης: Συνδυάζουμε την προστασία του περιβάλλοντος με την προσπάθεια η χώρα να προχωρήσει μπροστά αναπτυξιακά
«Aν δεν παρέμβουμε, η ΔΕΗ θα ξαναγυρίσει στο σημείο που την παραλάβαμε το καλοκαίρι», τονίζει ο Κ. Χατζηδάκης
Την απλοποίηση περιβαλλοντικών αδειοδοτήσεων, αλλαγές στη δασική νομοθεσία και ρυθμίσεις για τις οικιστικές πυκνώσεις, θα περιλαμβάνει  το νομοσχέδιο για το περιβάλλον, την κατάθεση του οποίου  προαναγγέλλει ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κ. Χατζηδάκης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Παραπολιτικά».
Όπως σημειώνει ο υπουργός, «με τις πρωτοβουλίες αυτές συνδυάζουμε την προστασία του περιβάλλοντος με την προσπάθεια η χώρα να προχωρήσει μπροστά αναπτυξιακά, χωρίς αγκυλώσεις και δογματισμούς».
Κάνοντας αναφορά στην απολιγνιτοποίηση, ο κ. Χατζηδάκης επισημαίνει πως «αν δεν παρέμβουμε, η ΔΕΗ θα ξαναγυρίσει στο σημείο που την παραλάβαμε το καλοκαίρι» και  διαβεβαιώνει ότι η απολιγνιτοποίηση θα γίνει με τρόπο δίκαιο για τη Δυτική Μακεδονία και τη Μεγαλόπολη.
Επαναλαμβάνει ότι η κυβέρνηση θα ζητήσει από την Κομισιόν ένα ειδικό φορολογικό καθεστώς για τις λιγνιτικές περιοχές.
Ακόμη, ο υπουργός με αφορμή τη ρύθμιση που ψηφίστηκε για τα αυθαίρετα, αναφέρει ότι δίνεται ο απαραίτητος χρόνος για τις τακτοποιήσεις και είναι δίκαιη με όσους ήδη έσπευσαν να τακτοποιήσουν τις περιουσίες τους.
Ξεκαθαρίζει ότι «άλλες παρατάσεις δεν θα υπάρξουν», αλλά και πως «η κυβέρνηση δεν θα μείνει απαθής απέναντι στα αυθαίρετα, ιδιαίτερα σε αυτά που είναι σε ρέματα, στον αιγιαλό κ.λπ.».
Τέλος, για τη ΛΑΡΚΟ ο κ. Χατζηδάκης υπογραμμίζει πως θα κρατηθεί όρθια μόνο με την πώλησή της, ελεύθερης βαρών, σε ιδιώτη επενδυτή και σημειώνει χαρακτηριστικά ότι «όποιος υπόσχεται ότι όλα μπορούν να μείνουν ίδια, είτε αγνοεί την πραγματικότητα είτε εξαπατά συνειδητά τους εργαζόμενούς της».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης