Πολιτική

Καλαφάτης (ΝΔ): Δεν παζαρεύουμε κυριαρχικά δικαιώματα της πατρίδας μας

Καλαφάτης (ΝΔ): Δεν παζαρεύουμε κυριαρχικά δικαιώματα της πατρίδας μας
"Τα σύνορά μας είναι αδιαπραγμάτευτα και αμετακίνητα", τονίζει ο Στ. Καλαφάτης
«Δεν παζαρεύουμε κυριαρχικά δικαιώματα της Πατρίδας μας. Δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν υπάρχουν «γκρίζες ζώνες» στο Αιγαίο και δεν γίνονται αποδεκτές μονομερείς αξιώσεις, όπως αυτές που καταγράφονται στο παρανοϊκό μνημόνιο της Τουρκίας με την Κυβέρνηση της Λιβύης », τονίζει ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ., βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης, Σταύρος Καλαφάτης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Karfitsa.
Προσθέτει πως «σε κάθε περίπτωση είμαστε έτοιμοι να κάνουμε ό,τι χρειαστεί για την προστασία των κυριαρχικών δικαιωμάτων μας.
Τα σύνορά μας είναι αδιαπραγμάτευτα και αμετακίνητα».
Ο κ. Καλαφάτης συμπληρώνει ότι «ξεκίνησε στην Αθήνα ένα νέος κύκλος διαβουλεύσεων για Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης.
Θέλουμε, άλλωστε -όπως τόνισε πολλές φορές ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης- να έχουμε ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας.
Και αυτό ισχύει ακόμη περισσότερο σε περιόδους έντασης. Θέλουμε το διάλογο, αλλά στη βάση του Διεθνούς Δικαίου και των Διεθνών Συνθηκών».
Αναφερόμενος στο μεταναστευτικό ο κ. Καλαφάτης επισημαίνει πως «το σχέδιο της Κυβέρνησης, ούτε εγκαταλείπεται, ούτε αναστέλλεται.
Η δημιουργία κλειστών δομών όχι μόνο δεν προσθέτει, αλλά αφαιρεί σημαντικά προβλήματα ασφάλειας και υγείας, καθώς θα φυλάσσονται αυστηρά και θα διαθέτουν ιατρικές υπηρεσίες. Αλλά και διότι θα κλείσουν οι σημερινές ανοικτές και άναρχες δομές και θα μπει τέλος στις άθλιες καταστάσεις που έχουν δημιουργηθεί γύρω από αυτές».
Σχετικά με τις εξελίξεις στο ποδόσφαιρο ο κ. Καλαφάτης σημειώνει ότι η τροπολογία που κατέθεσε η Κυβέρνηση «ήταν μια κατ’ εξοχήν πολιτική κίνηση που στόχο είχε την αποφόρτιση της ατμόσφαιρας και την αποτροπή μιας διχοστασίας με κοινωνικές προεκτάσεις, που μόνο ζημιά θα προκαλούσε στη χώρα».
Μιλώντας για το ζήτημα της ανάπτυξης στη Θεσσαλονίκη αναφέρεται σε επενδυτικά projects που έχουν δρομολογηθεί και αφορούν στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης, την επένδυση της Pfizer, τα κινηματογραφικά studios στη Θέρμη, τονίζοντας ότι «δημιουργούν μια σημαντική επενδυτική κινητικότητα και αλλάζουν την εικόνα της πόλης».
Τέλος, σχετικά με τον ΟΑΣΘ ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ. τονίζει ότι «το μοναδικό μέσο μαζικής μετακίνησης στην πόλη αντιμετωπίσθηκε τα προηγούμενα 4,5 χρόνια σαν πεδίο πειραματισμών.
Η Κυβέρνηση έχει ήδη δρομολογήσει πρωτοβουλίες για την ανασύνταξη του Οργανισμού και σχεδιάζει να εμπλουτίσει άμεσα το στόλο του.
 Άμεσος στόχος είναι να τεθούν κατά το προσεχές διάστημα από 80 μέχρι 120 λεωφορεία στην υπηρεσία των Θεσσαλονικέων».
«Με τη θετική έκβαση που πιστεύουμε ότι θα υπάρξει στην απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου θα επέλθουν οι λύσεις που όλοι επιθυμούμε», καταλήγει ο κ. Καλαφάτης.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης