Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Συναγερμός στις ελληνικές αρχές μετά τη ραγδαία εξάπλωση του κορωνοϊού στην Ιταλία

Συναγερμός στις ελληνικές αρχές μετά τη ραγδαία εξάπλωση του κορωνοϊού στην Ιταλία
Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ βρίσκονται σε απόλυτη επιχειρησιακή ετοιμότητα
Συναγερμός έχει σημάνει και στις ελληνικές υγειονομικές αρχές μετά τη ραγδαία εξάπλωση του κορωνοιού στη γειτονική Ιταλία με τις αρμόδιες υπηρεσίες να βρίσκονται σε επιχειρησιακή ετοιμότητα.
Σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Υγείας και ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας υπογραμμίζουν ότι συνεχίζουν τις στοχευμένες ενέργειες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των επισκεπτών από τρίτες χώρες στις πύλες εισόδου τις χώρας, με την έκδοση νέων φυλλαδίων και αφισών για αεροδρόμια και λιμάνια.
Πραγματοποιούν ενημέρωση των εταιρειών οι οποίες δραστηριοποιούνται στα λιμάνια Πάτρας και Ηγουμενίτσας, ενώ την προσεχή Πέμπτη στον Πειραιά, διεξάγεται εκπαιδευτικό πρόγραμμα, σε συνεργασία με το EU Healthy Gateways, με τίτλο «Μέτρα δημόσιας υγείας στις πύλες εισόδου και στα μέσα μεταφοράς (πλοία, αεροπλάνα). •   
Βρίσκονται σε καθημερινή επικοινωνία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) για την εκτίμηση της κατάστασης διεθνώς.  
Επικαιροποιούν όλες τις οδηγίες, βάσει των επιδημιολογικών κριτηρίων ορισμού κρούσματος, σε συνεργασία με την ομάδα εμπειρογνωμόνων και ειδικών λοιμωξιολόγων που έχει συγκροτηθεί.
Τέλος, υπογραμμίζεται ότι όλες οι υγειονομικές αρχές της χώρας - νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ - βρίσκονται σε απόλυτη επιχειρησιακή ετοιμότητα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης