Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χαρίτσης (ΣΥΡΙΖΑ): Είμαστε έτοιμοι με μια πειστική, προοδευτική και αριστερή πρόταση εξουσίας

Χαρίτσης (ΣΥΡΙΖΑ): Είμαστε έτοιμοι με μια πειστική, προοδευτική και αριστερή πρόταση εξουσίας
Η διαδικασία της διεύρυνσης του κόμματος προχωρά με ολοένα επιταχυνόμενους ρυθμού
«Είμαστε έτοιμοι με μια πειστική, προοδευτική και αριστερή πρόταση εξουσίας», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, υπογραμμίζοντας, τον κεντρικό άξονα του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα.
«Παρουσιάσαμε το περίγραμμα του δικού μας πολιτικού οράματος» δήλωσε στον 9,84 ο Αλέξης Χαρίτσης κάνοντας λόγο για μια «μεγαλειώδη συγκέντρωση» που «ξεπέρασε και τις δικές μας προσδοκίες ως προς την προσέλευση του κόσμου, τον παλμό και τον ενθουσιασμό».
«Ο δεύτερος βασικός μας στόχος ήταν η παρουσίαση των πεπραγμένων της κυβέρνησης της Ν.Δ. και πώς αυτά συνιστούν μια εξαπάτηση του ελληνικού λαού σε σχέση με όσα έλεγε προεκλογικά. Επιλέξαμε να το κάνουμε με έναν εύληπτο και σύγχρονο τρόπο, με επτά βίντεο μικρής διάρκειας, που έχουν τύχει ευρείας αποδοχής», συνέχισε ο Αλ. Χαρίτσης.
«Φάνηκε ότι ο κόσμος έχει ανάγκη αυτή την ενημέρωση».
Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε, μάλιστα, ότι «η διαδικασία της διεύρυνσης του κόμματος προχωρά με ολοένα επιταχυνόμενους ρυθμούς.
Οι δεκάδες εκδηλώσεις που πραγματοποιούμε ανά την Ελλάδα έχουν μεγάλη συμμετοχή και μας φέρνουν σε επαφή με τις αγωνίες, τους προβληματισμούς και τις προτάσεις των πολιτών».
Ενώ σχετικά με το ενδεχόμενο συγκλίσεων με άλλες πολιτικές δυνάμεις, τόνισε ότι «υπάρχει ανάγκη για ένα ευρύ και ισχυρό μέτωπο απέναντι στην καταστροφική πολιτική της Ν.Δ.», διευκρινίζοντας ότι «οι συνεννοήσεις χτίζονται στη βάση συγκεκριμένων πρωτοβουλιών σε κρίσιμα ζητήματα», φέρνοντας ως παραδείγματα την προστασία της πρώτης κατοικίας και την πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ για την αύξηση του κατώτατου μισθού.
Αναφερόμενος στις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση Novartis χαρακτήρισε ως «ισχυρό ράπισμα σε όσους επιχείρησαν να καταστρατηγήσουν το νόμο και να φιμώσουν τους προστατευόμενους μάρτυρες», στηλιτεύοντας τη στάση «της Ν.Δ. αλλά και του ΚΙΝΑΛ και του ΚΚΕ» στο επίπεδο της προανακριτικής επιτροπής. «Κράτος δικαίου στην Ελλάδα υπάρχει και αυτό επαληθεύτηκε. Οι πολίτες έχουν δικαίωμα να γνωρίζουν. Εμείς λέμε όλα στο φως» τόνισε.
Τέλος, σχετικά με τα ελληνοτουρκικά επισήμανε πως ο ΣΥΡΙΖΑ «και με τη Συμφωνία των Πρεσπών και σε σχέση με την Τουρκία επιχείρησε μια πολιτική ενεργή που μετέτρεπε την Ελλάδα σε πρωταγωνιστή», υπενθυμίζοντας χαρακτηριστικά ότι «ο Ερντογάν αντιμετώπισε την σθεναρή αντίσταση του Αλ. Τσίπρα απέναντι στον αναθεωρητισμό που επιχείρησε δημοσίως». Και κλείνοντας αντιπαρέβαλε:
«Δυστυχώς, σήμερα η κυβέρνηση Μητσοτάκη αντιδρά πολύ αμήχανα, εκπέμποντας μηνύματα έλλειψης συντονισμού και σοβαρότητας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης