Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Parly (ΥΠΕΘΑ Γαλλίας): Είμαστε στο πλευρό Ελλάδας και Κύπρου στη διαμάχη με την Τουρκία σε Αιγαίο και Μεσόγειο

Parly (ΥΠΕΘΑ Γαλλίας): Είμαστε στο πλευρό Ελλάδας και Κύπρου στη διαμάχη με την Τουρκία σε Αιγαίο και Μεσόγειο
Η Γαλλία στηρίζει Ελλάδα και Κύπρο στο θέμα του σεβασμού της κυριαρχίας τους στις θαλάσσιες ζώνες και καταδικάζει την Τουρκία
Τη στήριξη της Γαλλίας προς την Ελλάδα και της Κύπρο στη διαμάχη με την Τουρκία για τις θαλάσσιες ζώνες στη Μεσόγειο επιβεβαίωσε η γαλλίδα υπουργός Άμυνας Florence Parly.
Σε συνέντευξη της στο Βήμα η Γαλλίδα υπουργός υπογράμμισε πως "η Γαλλία προτίθεται να σταθεί δίπλα στην Ελλάδα και να την βοηθήσει να αντιμετωπίσει τις πολλαπλές εντάσεις στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο".
Η Parly αναφερόμενη σε παλαιότερες δηλώσεις του Γάλλου προέδρου Macron υποστήριξε ότι "ο Macron ήταν σαφής όταν συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό  Κυριάκο Μητσοτάκη στα τέλη Ιανουαρίου ότι το Παρίσι και η Αθήνα αναμένεται να ενισχύσουν την αμυντική τους συνεργασία"..
Μάλιστα φρεγάτα του ελληνικού ναυτικού συνοδεύει ήδη τον γαλλικό αεροπλανοφόρο Charles De Gaulle στις επιχειρήσεις του στη Μεσόγειο.
"Η Γαλλία υποστηρίζει την Ελλάδα και την Κύπρο στο θέμα του σεβασμού της κυριαρχίας τους στις θαλάσσιες ζώνες και καταδικάζει, μαζί με τους ευρωπαίους εταίρους της, την έλλειψη σεβασμού των θεμελιωδών αυτών κανόνων από την Τουρκία", αναφέρει η Γαλλίδα υπουργός Άμυνας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης