Τελευταία Νέα
Πολιτική

Η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, προτεραιότητα για την κυβέρνηση

tags :
Η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, προτεραιότητα για την κυβέρνηση
Πράσινο φως από τον Κυριάκο Μητσοτάκη προκειμένου να προωθηθούν οι απαιτούμενες ρυθμίσεις στη Βουλή που θα αποτρέπουν την ακραία διατάραξη της κοινωνικής και οικονομικής ζωής
Η μάχη για την βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, με μέτρα όπως η πάταξη της γραφειοκρατίας και η εφαρμογή μεθόδων ψηφιακής διευκόλυνσης, η ανακούφιση της μεσαίας τάξης από τα μεγάλα φορολογικά και άλλα βάρη που επωμίστηκε τα προηγούμενα χρόνια, καθώς και η προσέλκυση επενδύσεων ώστε να δημιουργηθούν πολλές και καλά αμειβόμενος νέες θέσεις απασχόλησης αποτελούν τις τρεις βασικές προτεραιότητες της κυβέρνησης, όπως επισημαίνουν κυβερνητικές πηγές.
Υπό το πρίσμα αυτό, έχει δοθεί το πράσινο φως από τον Κυριάκο Μητσοτάκη προκειμένου να προωθηθούν οι απαιτούμενες ρυθμίσεις στη Βουλή που θα αποτρέπουν την ακραία διατάραξη της κοινωνικής και οικονομικής ζωής από άσκοπες κινητοποιήσεις στις οποίες συμμετέχουν ελάχιστοι εργαζόμενοι.
Προς την κατεύθυνση αυτή, η κυβέρνηση έχει έτοιμο και θα καταθέσει τις επόμενες ημέρες στη Βουλή νομοσχέδιο για τις υπαίθριες δημόσιες συναθροίσεις.
Η εν λόγω πρωτοβουλία είχε προαναγγελθεί τον περασμένο Δεκέμβριο αλλά καθυστέρησε η προώθηση της.
Σύμφωνα με κυβερνητικούς αξιωματούχους η κατάθεση του νομοσχεδίου θα συνοδευτεί με την παράλληλη δημοσιοποίηση υπουργικών αποφάσεων και εγκυκλίων οι οποίες θα επιτρέψουν την άμεση υλοποίηση μιας σειράς ρυθμίσεων στις οποίες συγκαταλέγονται:
Η «εναλλακτική διαδρομή»: οι πορείες με μικρό αριθμό διαδηλωτών θα πραγματοποιούνται σε μέρος του οδοστρώματος ή θα ακολουθούν εναλλακτική διαδρομή.
Επίσης, προβλέπεται πως όταν οι πορείες ή οι διαδηλώσεις πραγματοποιούνται ενώ έχει απαγορευτεί νόμιμα η διεξαγωγή τους, ή οι συμμετέχοντες δεν συμμορφώνονται με τους περιορισμούς που έχουν τεθεί, θα είναι δυνατή η διάλυσή τους.
«Οργανωτής διαδήλωσης»: Το πρόσωπο που θα αναλαμβάνει αυτό το ρόλο θα έχει και αστικές ευθύνες για πιθανές ζημιές.
Εάν έχει γνωστοποιήσει εγκαίρως τη διαδήλωση και αποδείξει ότι είχε λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αποτροπή των ζημιών, θα απαλλάσσεται.
«Αστυνομικός διαμεσολαβητής»: Καθιερώνεται ο εν λόγω θεσμός και το πρόσωπο που θα ορίζεται από την αστυνομική αρχή θα αποτελεί τον σύνδεσμο με τον «Οργανωτή» της διαδήλωσης ώστε να διασφαλίζεται η συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών για την ομαλή διεξαγωγή της.
«Ιδιώνυμο αδίκημα»: Η συμμετοχή σε διαδήλωση που έχει απαγορευτεί νομίμως από την Αστυνομία θα είναι «ιδιώνυμο» αδίκημα.
Καθώς επίσης και «η παρεμπόδιση διεξαγωγής συνάθροισης με τέλεση βιαιοπραγιών και την παρείσφρηση ατόμων σε αυτήν με σκοπό να αλλοιώσουν με βιαιοπραγίες τον ειρηνικό χαρακτήρα της».
Επίσης, με το εν λόγω νομοσχέδιο θεσμοθετείται ειδική ψηφιακή πλατφόρμα η οποία θα παράσχει σε πραγματικό χρόνο ενημέρωση στους πολίτες για τις πορείες και τις σχετικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.
Με τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει και το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, η κυβέρνηση επιχειρεί να βελτιώσει με κάθε τρόπο την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής των πολιτών αλλά και να περιοριστεί η οικονομική αιμορραγία του εμπορικού κόσμου που δραστηριοποιείται στα κέντρα των πόλεων.

Χρύσα Κλειτσιώτη

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης