Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Στα 11,9 δισεκ. ευρώ τα λειτουργικά κέρδη τoυ Ομίλου Allianz το 2019

Στα 11,9 δισεκ. ευρώ τα λειτουργικά κέρδη τoυ Ομίλου Allianz το 2019
Τα βασικά κέρδη ανά μετοχή (EPS) αυξήθηκαν κατά 8,4% σε επίπεδα ρεκόρ (18,90 ευρώ)
Με λειτουργικά κέρδη της τάξης των 11,9 δις ευρώ έκλεισε τον προϋπολογισμό της για το 2019 ο όμιλος της Allianz, σημειώνοντας αύξηση εσόδων της τάξης του 5,9% και καθαρή θέση 6,1%.
Τα βασικά κέρδη ανά μετοχή (EPS) αυξήθηκαν κατά 8,4% σε επίπεδα ρεκόρ (18,90 ευρώ), ενώ το ποσοστό φερεγγυότητας ανήλθε στα 212%, αυξημένο  κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες.
Το ΔΣ της εταιρίας πρότεινε το διαμοιρασμό μερίσματος ύψους 9,60 ευρώ ανά μετοχή, αυξημένο κατά 6,7%, ενώ το πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών ύψους μέχρι ανέρχεται στα 1,5 δισ. Ευρώ, ενώ  ο στόχος του λειτουργικού κέρδους για το 2020 ύψους βρίσκεται στα 12 δισ. Ευρώ.
Τα λειτουργικά κέρδη είναι τα υψηλότερα στην ιστορία της Allianz, καθώς ο Όμιλος  πέτυχε σημαντικά έσοδα, παρά την
περαιτέρω μείωση των επιτοκίων. Η εσωτερική αύξηση των εσόδων, η οποία προσαρμόζεται για τις επιδράσεις των νομισμάτων και της εξυγίανσης, ανήλθε στο 5,9%, με γνώμονα όλα τα επιχειρηματικά τμήματα, ενώ τα συνολικά έσοδα αυξήθηκαν κατά 7,6%.
Η αύξηση του λειτουργικού κέρδους οφείλεται κυρίως λόγω στον επιχειρηματικό τομέα Ζωής / Υγείας λόγω του υψηλότερου επενδυτικού περιθωρίου, ενός θετικού εφάπαξ κέρδους στις Ηνωμένες Πολιτείες, και την αύξηση του όγκου.
Ο τομέας διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων  είχε επίσης ισχυρή
αύξηση του λειτουργικού κέρδους  Το τμήμα επιχειρηματικών περιουσιακών στοιχείων-Ατυχημάτων επηρεάστηκε αρνητικά
λόγω της ενίσχυσης των αποθεματικών και της μείωσης του λειτουργικού εισοδήματος από επενδύσεις. Αυτό αντισταθμίζεται εν μέρει από τη βελτίωση του λόγου δαπανών. Τα καθαρά έσοδα που οφείλονται στους μετόχους αυξήθηκαν κατά 6,1% σε 7,9 δισεκατομμύρια ευρώ, κυρίως λόγω του αυξημένου λειτουργικού κέρδους και του βελτιωμένου μη λειτουργικού αποτελέσματος, καθώς και του χαμηλότερου φορολογικού συντελεστή.
Το 2019 η Allianz συνέχισε να κάνει σημαντικές στρατηγικές προόδους  όπως οι εξαγορές στο Ηνωμένο Βασίλειο και τη Βραζιλία και η απονομή της πρώτης ασφαλιστικής συμμετοχής στην Κίνα.
Το τέταρτο τρίμηνο του 2019, τα λειτουργικά κέρδη ανήλθαν σε 2,8  δις ευρώ. Τα λειτουργικά κέρδη της Ζωής –Υγείας αυξήθηκαν κυρίως ως αποτέλεσμα ενός βελτιωμένου επενδυτικού περιθωρίου.   
"Η Allianz είχε επιτυχημένο οικονομικό με λειτουργικό κέρδος 11,9 δισ. ευρώ  δήλωσε ο Giulio Terzariol, Οικονομικός Διευθυντής της Allianz
SE. "Η ενεργός διαχείριση κινδύνων οδήγησε σε ισχυρό δείκτη κεφαλαιοποίησης της Solvency II 212%, που δείχνει την ανθεκτικότητα του Ομίλου στο περιβάλλον αρνητικών επιτοκίων του σήμερα και την παροχή ασφαλούς καταφυγίου στους πελάτες και τους μετόχους μας».
Διαχείριση περιουσιακών στοιχείων: Τα υπό διαχείριση
κεφάλαια τρίτων (AuM) αυξήθηκαν κατά 250 δισ. ευρώ στα 1,686 δισ.
σε σύγκριση με το τέλος του 2018, σηματοδοτώντας ένα υψηλό όλων των εποχών. Όλες οι συνέπειες ήταν θετικές: καταγράψαμε θετικές επιπτώσεις στην αγορά ύψους 138,6 δισ. Ευρώ και καθαρές εισροές ύψους 75,8 δισ. Ευρώ. Θετική  μετατροπή ξένου νομίσματος ανήλθε σε 24,6 δισ. ευρώ και τα αποτελέσματα ενοποίησης πρόσθεσαν ένα άλλο
11,0 δισ. Ευρώ για την αύξηση. Το σύνολο των ενεργητικών υπό διαχείριση αυξήθηκε στα 2,268 δισ. Ευρώ.
 
Αντώνης Βασιλόπουλος
antonpaper@yahoo.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης