Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Ποιοι ταξιδιώτες καθορίζουν τις κορυφαίες τάσεις 2020 της Airbnb

tags :
Ποιοι ταξιδιώτες καθορίζουν τις κορυφαίες τάσεις 2020 της Airbnb
Πρόσφατες έρευνες από την Airbnb δείχνουν ότι οι δαπάνες για ταξίδια διακοπών θα αυξηθούν το 2020 και κεντρικό στοιχείο της αύξησης αυτής είναι οι Αφροαμερικανοί
Οι Αφροαμερικανοί καθορίζουν τις κορυφαίες τάσεις στα ταξίδια 2020 της Airbnb.
Πρόσφατες έρευνες από την Airbnb δείχνουν ότι οι δαπάνες για ταξίδια διακοπών θα αυξηθούν το 2020 και κεντρικό στοιχείο της αύξησης αυτής είναι οι Αφροαμερικανοί.
Το 57% των Αμερικανών προτιμούν να ξοδεύουν τα χρήματά τους σε εμπειρίες και το 37% σχεδιάζει να αυξήσει τις δαπάνες του για εμπειρίες το 2020. Μεταξύ των ταξιδιωτών, οι Μαύροι Αμερικανοί πρωτοπορούν και καθορίζουν τις μοναδικές ταξιδιωτικές τάσεις για το 2020.



- 42% δηλώνουν ότι θα ξοδεύουν περισσότερα για ταξίδια το 2020 σε σχέση με το 2019.
- 46% θα ταξιδέψουν περισσότερο για διακοπές ή αναψυχή το 2020 σε σύγκριση με το 2019.
- Το 50% θα ταξιδέψουν σε τοποθεσίες ή ορόσημα που συνδέονται με την εθνική ή πολιτιστική τους κληρονομιά (ποσοστό 16% υψηλότερο από το γενικό πληθυσμό).

Κορυφαίος προορισμός
Το 2019 ήταν το έτος επιστροφής στη Γκάνα και η χώρα ήταν ο κορυφαίος προορισμός, λέει η έρευνα της Airbnb. Οι αφίξεις επισκεπτών από τις ΗΠΑ στη Γκάνα σχεδόν διπλασιάστηκαν από το 2018 έως το 2019.



Οι μαύροι ταξιδιώτες αναζητούν εμπειρίες τροφίμων το 2020
- Το 38% απολαμβάνουν εμπειρίες που σχετίζονται με τα τρόφιμα.
- Το 35% θέλει απλά να χαλαρώσει στο ταξίδι. Κάνει ψηφιακή αποτοξίνωση στις διακοπές και προτιμά την ανάγνωση ενός βιβλίου σε μια παραλία και τον ύπνο.
Σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών Mandala, το 17% των Αφροαμερικανών κάνει ένα ή περισσότερα διεθνή ταξίδια και ταξιδεύει τοπικά περισσότερες από έξι φορές το χρόνο.
Οι ταξιδιωτικές τους συνήθειες, έχουν την εικόνα του στερεοτυπικού δυτικού τουρισμού, και αρέσκονται να κοιτάζουν τον ορίζοντα από την άκρη μια πισίνα υπερχείλισης.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης