Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κοντά σε χαμηλά τριών ετών παραμένει το ευρώ εν μέσω ανησυχιών για τον κορωνοϊό, στο -0,18% και τα 1,0823 δολ.

Κοντά σε χαμηλά τριών ετών παραμένει το ευρώ εν μέσω ανησυχιών για τον κορωνοϊό, στο -0,18% και τα 1,0823 δολ.
Το νόμισμα της Ευρωζώνης καταγράφει σημαντική πτώση της τάξεως του -0,41% έναντι του γεν Ιαπωνίας
Ήπιες πιέσεις δέχεται σήμερα το ευρώ έναντι του δολαρίου ΗΠΑ, παραμένοντας κοντά στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων τριών ετών, καθώς οι ανησυχίες για την εξάπλωση του κορωνοϊού έχουν οδηγήσει τους επενδυτές τόσο προς το αμερικανικό νόμισμα όσο και προς το γεν Ιαπωνίας.
Συγκεκριμένα, το νόμισμα της Ευρωζώνης υποχωρεί κατά -0,18% έναντι του αμερικανικού νομίσματος, στα 1,0823 δολ. έχοντας υποχωρήσει την προηγούμενο εβδομάδα στα 1,0778 δολ. τα οποία αποτελούν το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών ετών.
Παράλληλα, το ευρωπαϊκό νόμισμα καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,41% έναντι του γεν Ιαπωνίας, στα 120,41 γεν, ενώ αντίθετα καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,29% έναντι της στερλίνας, στις 0,8384 στερλίνες ανά ευρώ.
Όσον αφορά τον δείκτη δολαρίου ΗΠΑ, ο οποίος μετράει την ισχύ του αμερικανικού νομίσματος έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων, σημειώνεται ήπια άνοδος της τάξεως του +0,30% στις 99,48 μονάδες, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα είχε σκαρφαλώσει σε υψηλά τριών ετών, και συγκεκριμένα στις 99,91 μονάδες.
Όπως τόνισε ο αναλυτής της Nordea, Morten Lund, «είναι λογικό να στοιχηματίζει κανείς στο ισχυρότερο δολάριο, εφόσον αναμένουμε ότι η παγκόσμια ανάπτυξη θα είναι ασθενέσθερη εξαιτίας του κορωνοϊού», προσθέτοντας παράλληλα ότι η ισχύ της αμερικανικής οικονομίας έναντι των υπόλοιπων αγορών θα συνεχίσει να δίνει ώθηση στο δολάριο.
«Αναμένω ότι το ευρώ θα κινθεί χαμηλότερα έναντι του δολαρίου βραχυπρόθεσμα, όχι μόνο λόγω των συμβάντων στην Ιταλία, αλλά επειδή η ευρωζώνη είναι πολύ περισσότερο εκτεθειμένη στην Κίνα σε σχέση με τις ΗΠΑ», πρόσθεσε ο κ. Lund.
Από την πλευρά τους, οι αναλυτές της Braclays τονίζουν ότι «η αντίδραση της αγοράς στον κορωνοϊό φαίνεται να εξελίσσεται, ξεκινώντας τη διαφοροποίηση των νομισμάτων που είναι ευάλωτα στον κορωνοϊό από τα υπόλοιπα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης