Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ν. Κορέα: Σημαντική η άμεση επανέναρξη του διαλόγου μεταξύ ΗΠΑ και Β. Κορέας - Θα βοηθήσουμε τις διαπραγματεύσεις

Ν. Κορέα: Σημαντική η άμεση επανέναρξη του διαλόγου μεταξύ ΗΠΑ και Β. Κορέας - Θα βοηθήσουμε τις διαπραγματεύσεις
Η πλευρά της Νότιας Κορέας εμφανίζεται έτοιμη να βοηθήσει τις διαπραγματεύσεις για το πυρηνικό πρόγραμμα της Πιονγιάνγκ
Την ετοιμότητά της να βοηθήσει τις διαπραγματεύσεις ανάμεσα σε Βόρεια Κορέα και ΗΠΑ εξέφρασε σήμερα (24/2) η Νότια Κορέα, καλώντας παράλληλα σε άμεση επανέναρξη των συνομιλιών μεταξύ των δύο πλευρών.
Ειδικότερα, όπως δήλωσε η υπουργός Εξωτερικών της Νότιας Κορέας, Kang Kyung-wha, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του ΟΗΕ για τον αφοπλισμό, η κυβέρνηση της χώρας είναι έτοιμη να συνεργαστεί με την Πιονγιάνγκ ώστε να διευκολύνει το διάλογο της γειτονικής χώρας με τις ΗΠΑ.
«Η ταχεία επανέναρξη των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας είναι κρίσιμη προκειμένου όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη να διατηρήσουν τον διάλογο και να αξιοποιήσουν τη δυναμική που έχει αποκτθεί», τόνισε η κα Kang.
«Είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε τον Βορρά με τρόπο ο οποίος θα διευκολύνει και θα επιταχύνει τον διάλογο μεταξύ της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας και των Ηνωμένων Πολιτειών», υπογράμμισε η υπουργός Εξωτερικών της Νότιας Κορέας.
Σημειώνεται ότι τον περασμένο μήνα η Βόρεια Κορέα ενημέρωσε το Συμβούλιο Ασφαλεία τους ΟΗΕ ότι δεν αισθάνεται υποχρεωμένη πλέον να τηρήσει της δεσμεύσεις της απέναντι στις ΗΠΑ, καθώς η Ουάσιγκτον αγνόησε τη διορία των πυρηνικών συνομιλιών στα τέλη του 2019.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης