Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ειδικός φρουρός τράβηξε όπλο μέσα στο πανεπιστήμιο της ΑΣΟΕΕ και ξυλοκοπήθηκε - Τι απαντά η ΕΛΑΣ - Εξηγήσεις ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

tags :
Ειδικός φρουρός τράβηξε όπλο μέσα στο πανεπιστήμιο της ΑΣΟΕΕ και ξυλοκοπήθηκε - Τι απαντά η ΕΛΑΣ - Εξηγήσεις ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ
Συγκλονιστικό βίντεο καταγράφει τη στιγμή που ένας άνδρας της ομάδας ΔΙΑΣ με πολιτικά τραβάει το όπλο του
(Upd) Σάλος έχει προκληθεί και πολιτική σύγκρουση για το σοβαρό επεισόδιο στην ΑΣΟΕΕ όπου άνδρας της Ελληνικής Αστυνομίας αναγκάστηκε να τραβήξει το υπηρεσιακό του όπλο, για να εκφοβίσει ομάδα 30 ατόμων που του επιτέθηκαν.
Το ότι βρισκόταν σε άμυνα ισχυρίζεται η ΕΛΑΣ, εξηγήσεις ζητούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης.
Στην καταγγελία ότι άνδρας της Αστυνομίας τράβηξε όπλο μέσα στον χώρο του Οικονομικού Πανεπιστημίου προχώρησαν η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ και οι φοιτητικές παρατάξεις Ενωτική Πρωτοβουλία ΑΣΟΕΕ και ΕΑΑΚ-ΑΣΟΕΕ.

Σύμφωνα με την αστυνομία, που ερεύνησε τις καταγγελίες, διαπιστώθηκε ότι ένας ειδικός φρουρός από τους πρόσφατα προσληφθέντες πήγε στην ΑΣΟΕΕ φορώντας πολιτικό μπουφάν πάνω από τη στολή του, προκειμένου να παραλάβει τη φίλη του που είναι φοιτήτρια του Οικονομικού Πανεπιστημίου.
Κάποιοι αντιλήφθηκαν ότι ήταν αστυνομικός και του επιτέθηκαν.
Του πήραν το κράνος και τον χτύπησαν και εκείνος έβγαλε το όπλο του.
Η σκηνή αυτή καταγράφηκε σε βίντεο.
Μετά την επίθεση και την αντίδραση του ειδικού φρουρού, στην ΑΣΟΕΕ έσπευσε μια διμοιρία των ΜΑΤ από την οδό Μαυροματαίων και επί ώρα επικράτησε ένταση.
«Στην ΑΣΟΕΕ μπήκε σήμερα ένας ασφαλίτης, ο οποίος, σύμφωνα με τις καταγγελίες φοιτητών και φοιτητριών, έβγαλε όπλο και απείλησε τους φοιτητές/-ριες.
Έπειτα, φυγαδεύθηκε με τη βοήθεια των ΜΑΤ, τα οποία προχώρησαν σε ρίψη κρότου λάμψης και σε ξυλοδαρμούς φοιτητών και φοιτητριών», αναφέρει -μεταξύ άλλων- η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ στην καταγγελία της.
«Την Δευτέρα 24/02 γίναμε μάρτυρες ενός πρωτοφανούς περιστατικού αστυνομικής αυθαιρεσίας στην σχολή μας.
Συγκεκριμένα άντρας της ασφάλειας αποπειράθηκε να συλλάβει μικροπωλητή μέσα στον χώρο της ΑΣΟΕΕ.
Όταν φοιτητές που υπήρχαν στον χώρο αντέδρασαν στο περιστατικό ο αστυνομικός μπήκε στην σχολή βγάζοντας ΟΠΛΟ στοχεύοντας και απειλώντας τους φοιτητές ότι θα τους ρίξει.
Στην συνέχεια φυγαδεύτηκε με την βοήθεια διμοιρίας των ΜΑΤ τα οποία πέταξαν κρότου λάμψης και ξυλοκόπησαν φοιτητές φτάνοντας μέχρι την είσοδο της σχολής» καταγγέλλει η Ενωτική Πρωτοβουλία ΑΣΟΕΕ.

ΕΛ.ΑΣ. για επεισόδιο στην ΑΣΟΕΕ: Ο αστυνομικός δέχθηκε επίθεση από 30 άτομα

Ανακοίνωση εξέδωσε η Ελληνική Αστυνομία για το επεισόδιο με όπλο στην ΑΣΟΕΕ, στην οποία επισημαίνεται:
«Μεσημβρινές ώρες σήμερα (24 Φεβρουαρίου 2020) αστυνομικός της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Πειραιά μετέβη, εκτός υπηρεσίας με την ιδιωτική του μοτοσικλέτα, έξωθεν του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, για να παραλάβει οικείο του πρόσωπο.
Στο σημείο δέχτηκε επίθεση από (30) περίπου άτομα, τα οποία τον χτύπησαν προκαλώντας του σωματικές βλάβες, ενώ επιπλέον προκάλεσαν φθορές στη μοτοσικλέτα και του αφαίρεσαν το προστατευτικό κράνος.
Ακολούθως τον έσυραν στον προαύλιο χώρο του Πανεπιστημίου, όπου, αμυνόμενος στην επίθεση που συνεχιζόταν, προέταξε το υπηρεσιακό του όπλο για εκφοβισμό, χωρίς να κάνει χρήση.
Ο αστυνομικός απεγκλωβίστηκε από αστυνομικές δυνάμεις και διακομίσθηκε τραυματίας στο 401 Γ.Σ.Ν. Αθηνών.
Από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής διατάχθηκε διοικητική διερεύνηση του περιστατικού».

Ραγκούσης (ΣΥΡΙΖΑ) για επεισόδιο στην ΑΣΟΕΕ: Ήταν νεοπροσληφθείς ο ειδικός φρουρός;

Δήλωση για το επεισόδιο με τον αστυνομικό που έβγαλε όπλο στην ΑΣΟΕΕ έκανε ο τομεάρχης Προστασίας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης.
Ο κ. Ραγκούσης τόνισε: «Πριν από λίγες ημέρες η κυβέρνηση αναγκάστηκε να παραδεχτεί πως έχει στελεχώσει τη μάχιμη ομάδα ΔΙΑΣ με 1500 ελάχιστα εκπαιδευμένους ειδικούς φρουρούς που αναξιοκρατικά προσέλαβε μετά τις εκλογές.
Μάλιστα ένας από αυτούς τις προάλλες έχασε το υπηρεσιακό του όπλο, αφού πρώτα αυτό εκπυρσοκρότησε, έπειτα από συμπλοκή με μπράβους της νύχτας.
Σήμερα, φοιτητές στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο κατήγγειλαν πως άντρας με όπλο στο χέρι τους απειλούσε και τους σημάδευε.
Το βίντεο που έχει δοθεί στη δημοσιότητα κυριολεκτικά κόβει την ανάσα.
Εμείς απαιτούμε από την κυβέρνηση Μητσοτάκη να απαντήσει άμεσα σε συγκεκριμένα ερωτήματα.
Ήταν αστυνομικός ο άνδρας αυτός;
Ήταν εν υπηρεσία, ήταν εκτός υπηρεσίας;
Ήταν μήπως ένας από τους ειδικούς φρουρούς που με ελάχιστη εκπαίδευση έχουν στελεχώσει την ομάδα ΔΙΑΣ;
Σε κάθε περίπτωση τους καθιστούμε υπευθύνους για οτιδήποτε ο μη γένοιτο τραγικό συμβεί και τους ζητάμε άμεσα να αλλάξουν πορεία, άμεσα να αλλάξουν πολιτική

Χρηστίδης (ΚΙΝΑΛ) για επεισόδιο ΑΣΟΕΕ: Γιατί οπλοφορούσε;

Απαντήσεις από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ζήτησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ αναφορικά με το σημερινό επεισόδιο με τον αστυνομικό που έβγαλε όπλο μέσα στην ΑΣΟΕΕ.
Συγκεκριμένα ανέφερε: «Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη οφείλει να απαντήσει ΑΜΕΣΑ, αν αυτός που οπλοφορεί μέσα στην ΑΣΟΕΕ είναι αστυνομικός.
Με ποια ιδιότητα βρέθηκε εκεί και γιατί οπλοφορούσε;
Και επίσης τι σκοπεύει το αρμόδιο Υπουργείο να κάνει από δω και μπρος με τον συγκεκριμένο;»

Φίλης (ΣΥΡΙΖΑ): Τα όπλα εντός της ΑΣΟΕΕ ανήκουν στην Ελληνική Αστυνομία

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και στην πολιτική ηγεσία των υπουργείων Προστασίας του Πολίτη και Παιδείας εξαπέλυσε ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης με αφορμή το σημερινό σοβαρό επεισόδιο στην ΑΣΟΕΕ.
Στην δήλωση του κ. Φίλη σημειώνεται:
«Για μια ακόμη φορά, το δημόσιο Πανεπιστήμιο και τα δημοκρατικά δικαιώματα δέχτηκαν επίθεση.
Σήμερα, η επίθεση περιλάμβανε και την επίδειξη του υπηρεσιακού όπλου αστυνομικού με πολιτικά, στον προαύλιο χώρο της ΑΣΟΕΕ. Δηλαδή, εντός του πανεπιστημιακού Ασύλου.
Αυτή είναι η «κανονικότητα» που εννοούν οι κύριοι Μητσοτάκης και Χρυσοχοΐδης, αλλά και η κρυπτόμενη υπουργός Παιδείας.
Το πανεπιστημιακό Άσυλο, που τόσο συκοφαντήθηκε και ενοχοποιήθηκε, καταργήθηκε πρόσφατα από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με πρόσχημα την εγκληματικότητα και την παραβατικότητα, αλλά με πραγματικό στόχο να εδραιωθεί το επικίνδυνο για τις δημοκρατικές ελευθερίες δόγμα «νόμος και τάξη».
Τελικά, τα όπλα που βρέθηκαν εντός της ΑΣΟΕΕ δεν ήταν του Συριακού Στρατού, αλλά της Ελληνικής Αστυνομίας...
Οι σημερινές καταγγελίες των φοιτητών και τα βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας αποκαλύπτουν τον διογκούμενο κυβερνητικό αυταρχισμό που μάταια προσπαθούν να καμουφλάρουν οι ψευδείς ανακοινώσεις της Αστυνομίας.
Σήμερα μάλιστα που το δικαστήριο απέρριψε τους ισχυρισμούς των αστυνομικών και αθώωσε τους δύο φοιτητές για τα γεγονότα που συνέβησαν τον περασμένο Νοέμβρη, με αφορμή την τότε εισβολή των ΜΑΤ στην ΑΣΟΕΕ.
Ας το καταλάβει η κυβέρνηση πριν συμβούν τα χειρότερα.
Η παρουσία οπλισμένων αστυνομικών εντός των πανεπιστημίων είναι κυριολεκτικά δημόσιος κίνδυνος.
Αποτελούν εικόνες ντροπής και δημοκρατικής εκτροπής.
Θυμίζουν άλλες εποχές και ναρκοθετούν την ακαδημαϊκή και κοινωνική ειρήνη».

Πρώτη ενημέρωση: 2020-02-24 18:40:18
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης