Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Οι ανησυχίες για της εξάπλωση του ιού της Κίνας παραμένουν – Προσπάθεια αντίδρασης μετά το sell off

tags :
ΧΑ: Οι ανησυχίες για της εξάπλωση του ιού της Κίνας παραμένουν – Προσπάθεια αντίδρασης μετά το sell off
Στο επίκεντρο αναμένεται να βρεθούν οι μετοχές που πιέστηκαν σημαντικά στις προηγούμενες συνεδριάσεις και διαθέτουν καλά θεμελιώδη
Μετά το χθεσινό sell off αλλά και τη σημερινή πορεία των αγορών του εξωτερικού, οι αναλυτές εντοπίζουν περιθώριο αντίδρασης αν και σημειώνουν πως οι ανησυχίες για τον ιό της Κίνας θα εξακολουθήσουν να επηρεάζουν την ψυχολογία των επενδυτών.
Στο επίκεντρο αναμένεται να βρεθούν οι μετοχές που πιέστηκαν σημαντικά στις προηγούμενες συνεδριάσεις και διαθέτουν καλά θεμελιώδη, προσφέρουν υψηλές μερισματικές αποδόσεις και χαρακτηρίζονται από εξωστρέφεια.

Euroxx
Περιμένουμε οι φόβοι για τον κορονοϊό να συνεχίσουν να επηρεάζουν την αγορά, ενώ μία τεχνική αντίδραση είναι πιθανή μετά το χθεσινό sell off.

Eurobank Equities
Για σήμερα περιμένουμε οι ελληνικές μετοχές να ανακτήσουν μέρος των χθεσινών απωλειών λόγω του αναμενόμενου θετικού ανοίγματος των ευρωπαϊκών αγορών.

Beta
Το χθεσινό ξεπούλημα ίσως τραβήξει επενδυτικό ενδιαφέρον στη σημερινή συνεδρίαση.
Ωστόσο η έκταση και το momentum της αντίδρασης θα καθοριστούν από τις ξένες αγορές, οι οποίες τώρα διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στην ψυχολογία των επενδυτών.
Σημειώνουμε πως μετά την απότομη πτώση του ΧΑ χθες πολλές μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης διαπραγματεύονται με ελκυστική αποτίμηση λαμβάνοντας υπόψη ότι ο αντίκτυπος του κορονοϊού θα περιοριστεί μετά από μερικές εβδομάδες.
Οι μετοχές που προτιμάμε από την υψηλή κεφαλαιοποίηση είναι ο ΟΤΕ, η ΔΕΗ, η Lamda, η Aegean, ο ΟΛΠ, η Jumbo, η Εθνική και η Alpha Bank.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης