Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υπέρ της πρότασης Schaeuble για Grexit είχε ταχθεί ο Merz το 2015 - Κριτική στην ΕΚΤ

Υπέρ της πρότασης Schaeuble για Grexit είχε ταχθεί ο Merz το 2015 - Κριτική στην ΕΚΤ
Ο υποψήφιος πρόεδρος του CDU δήλωσε ότι αντιμετωπίζει με κριτική διάθεση την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ)
(upd) Σε εξέλιξη βρίσκεται η κούρσα για τη διαδοχή της Annegret Kramp - Karrenbauer στην ηγεσία του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU), με τους υποψήφιους να ξεδιπλώνουν τις θέσεις τους.
Ο υποψήφιος πρόεδρος και πρώην γραμματέας του κόμματος Friedrich Merz, είχε ταχθεί υπέρ της πρότασης του Wolfang Schaeuble για τερματισμό των προγραμμάτων χρηματοδότησης της Ελλάδας το 2015, όπως δήλωσε σήμερα ο ίδιος, σημειώνοντας ότι σε ανάλογες συνθήκες, θα υποστήριζε και πάλι την ίδια άποψη.
«Τον Μάιο του 2015 - δεν είμαι απόλυτα σίγουρος εάν η ημερομηνία είναι σωστή- θεώρησα σωστή την απόφαση των ευρωπαίων υπουργών Οικονομικών να μη συνεχιστεί η χρηματοδότηση της Ελλάδας.
Υπήρχε μία ομόφωνη απόφαση των Ευρωπαίων υπουργών Οικονομικών, τότε ήταν ακόμα ο Schaeuble Γερμανός υπουργός Οικονομικών.
Αυτή την απόφαση την ανακάλεσαν μετά οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων, αλλά την θεωρούσα τότε σωστή», συνέχισε ο Γερμανός πολιτικός, διευκρινίζοντας ότι η απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου είναι βεβαίως σεβαστή.
«Σε περίπτωση επανάληψης όμως θα έβλεπα τον εαυτό μου μάλλον στο πλευρό των υπουργών Οικονομικών, παρά των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων», κατέληξε.
Αναφερόμενος μάλιστα στην ευρωπαϊκή νομισματική πολιτική, άσκησε κριτική στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για την επαναγορά ομολόγων.
«Όσον αφορά την ευρωπαϊκή πολιτική και ειδικά το ευρώ, ποτέ δεν έκρυψα το γεγονός ότι αντιμετωπίζω με κριτική διάθεση τη νομισματική πολιτική της ΕΚΤ», δήλωσε ο Merz, όπως μεταδίδει το Reuters.
O Μerz θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον πρωθυπουργό της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, Armin Laschet για την ηγεσία του CDU.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης