Τελευταία Νέα
Διεθνή

Sarraj (Λιβύη): Εγκληματίας πολέμου ο Haftar - Πρέπει να λογοδοτήσει ο ίδιος και όσοι τον στηρίζουν

Sarraj (Λιβύη): Εγκληματίας πολέμου ο Haftar - Πρέπει να λογοδοτήσει ο ίδιος και όσοι τον στηρίζουν
O επικεφαλής της λιβυκής κυβέρνησης υποστήριξε ότι η παρουσία των τουρκικών δυνάμεων στη Λιβύη είναι βασισμένη στη συμφωνία για στρατιωτική συνεργασία έπειτα από αίτημα της Τρίπολης
Η παρουσία των τουρκικών δυνάμεων στη Λιβύη εντάσσεται στο νόμιμο δικαίωμα της αυτοάμυνας έναντι της επιθετικότητας των δυνάμεων από την ανατολική Λιβύη, επεσήμανε ο επικεφαλής της λιβυκής κυβέρνησης, Fayez al Sarraj.
«Η σημερινή κατάσταση στη Λιβύη και η αντίσταση κατά της επιθετικότητας στην πρωτεύουσα και σε πόλεις στη δυτική Λιβύη είναι το πλαίσιο στο οποίο συνεργαζόμαστε με την Τουρκία» δήλωσε ο Sarraj μιλώντας στο τουρκικό πρακτορείου Anadolu.
«Αυτό είναι νόμιμο δικαίωμα για την GNA και καθήκον απέναντι στον λαό μας» συμπλήρωσε.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η Λιβύη απευθύνθηκε σε πολλές χώρες μεταξύ των οποίων οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ιταλία και η Τουρκία.
Όσον αφορά τις προσπάθειες για την επίτευξη εκεχειρίας στη Λιβύη, ο Sarraj είπε «πρώτα από όλα είμαστε υποστηρικτές της ειρήνης. Δεν θέλαμε αυτόν τον πόλεμο.
Πολεμάμε σε αυτόν τον πόλεμο για να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας, τον λαό μας, τα σπίτια μας και τον στόχο μας για ένα δημοκρατικό κράτος κατά του πραξικοπήματος από τον Haftar ενάντι στη νομιμότητα».
Τέλος, ο Sarraj υποστήριξε ότι ο Haftar διαπράττει εγκλήματα πολέμου για τα οποία θα πρέπει να λογοδοτήσει τόσο ο ίδιος όσο και όσοι τον στηρίζουν και εμπλέκονται.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης