Τελευταία Νέα
Διεθνή

ZEW: Αναθεωρεί επί τα χείρω τις προβλέψεις για την ανάπτυξη της Κίνας το α΄ 3μηνο 2020 λόγω κορωνοϊού, στο 4,2% από 6%

tags :
ZEW: Αναθεωρεί επί τα χείρω τις προβλέψεις για την ανάπτυξη της Κίνας το α΄ 3μηνο 2020 λόγω κορωνοϊού, στο 4,2% από 6%
Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Οικονομικής Έρευνας εκτιμά ότι το κινεζικό ΑΕΠ θα αυξηθεί κατά μόλις 5,4% το 2020
Σε σημαντική υποβάθμιση των προβλέψεών του για την ανάπτυξη της κινεζικής οικονομίας προχώρησε σήμερα (25/2) το Κέντρο Ευρωπαϊκής Οικονομικής Έρευνας (ZEW), εκτιμώντας ότι η εξάπλωση του κορωνοϊού θα έχει μεγάλο αντίκτυπο στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία παγκσμίως.
Ειδικότερα, οι ερευνητές του ZEW προβλέπουν ότι το ΑΕΠ της Κίνας θα αυξηθεί κατά 4,2% το πρώτο τρίμηνο του 2020, έναντι των εκτιμήσεων του Ιανουαρίου στο 6%, ενώ σημαντικός αναμένεται να είναι ο αντίκτυπος του ιού και το δεύτερο τρίμηνο του έτους.
Για το σύνολο του 2020, το Κέντρο Ευρωπαϊκής Οικονομικής Έρευνας προβλέπει ότι το ΑΕΠ θα καταγράψει επιβράδυνση στο 5,4% έναντι των αρχικών εκτιμήσεων επίσης στο 6%, ενώ το 2021 αναμένεται επιτάχυνση στο 5,7%.
«Αυτή η σημαντική υποβάθμιση των προβλέψεων αποτελεί συνέπεια της επιδημίας του κορωνοϊού στην Κίνα», δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής του ZEW, Michael Schröder, προσθέτοντας ότι «η επιδημία του ιού θα έχει μεγάλο αντίκτυπο στην οικονομική ανάπτυξη της Κίνας το τρέχον έτος».
«Οι ειδικοί δεν αναμένουν πριν από το 2021 αύξηση του ΑΕΠ της Κίνας κατά 5,7%, το οποίο αποτελεί συνηθισμένο ρυθμό ανάπτυξης για τη χώρα», πρόσθεσε ο κ. Schröder.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης