Τελευταία Νέα
Διεθνή

Καταρρέουν οι πωλήσεις κινητών τηλεφώνων στην Κίνα, έως -42,9% ίσως φθάσουν και στο -50%

tags :
Καταρρέουν οι πωλήσεις κινητών τηλεφώνων στην Κίνα, έως -42,9% ίσως φθάσουν και στο -50%
Η ερευνητική εταιρεία Canalys εκτίμησε ότι οι πωλήσεις smartphone της Κίνας θα μπορούσαν να μειωθούν κατά 50% για το 1ο τρίμηνο 2020
Η βιομηχανία κινητής τηλεφωνίας της Κίνας υπέστη ισχυρό πλήγμα τον Ιανουάριο 2020, καθώς οι αποστολές στα καταστήματα πωλήσεων υποχώρησαν δραματικά σύμφωνα με νέα έκθεση της Ακαδημίας Πληροφορικής και Επικοινωνιών της Κίνας (CAICT).
Η Κίνα θέτει σε καραντίνα δεκάδες πόλεις, κλείνει καταστήματα λιανικής πώλησης σε καραντίνα βρίσκονται περίπου 700 εκατομμύρια ανθρώποι με στόχο να περιοριστεί ο ιός.
Η CAICT ανέφερε ότι οι εγχώριες αποστολές κινητών τηλεφώνων ήταν περίπου 20,8 εκατομμύρια μονάδες, μειωμένες κατά 38,9% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.
Η έκθεση σημείωσε ότι οι αποστολές κινητών τηλεφώνων από τις τοπικές μάρκες έφθασαν περίπου 18,3 εκατομμύρια μονάδες, μειωμένες κατά 42,9% σε ετήσια βάση, οι οποίες αντιπροσώπευαν το 88% των εγχώριων αποστολών κινητών τηλεφώνων.
Σημείωσε επίσης ότι οι αποστολές smartphone ήταν 20,4 εκατομμύρια μονάδες για το μήνα, μειωμένες κατά 36,6% σε ετήσια βάση, οι οποίες αντιπροσώπευαν σχεδόν το 98% όλων των εγχώριων αποστολών κινητών τηλεφώνων..
Να σημειωθεί ότι η Qualcomm είχε προειδοποίησε ότι το ξέσπασμα του ιού θα διαταράξει τη βιομηχανία κινητών και smartphone.
Η ερευνητική εταιρεία Canalys εκτίμησε ότι οι πωλήσεις smartphone της Κίνας θα μπορούσαν να μειωθούν κατά 50% για το 1ο τρίμηνο 2020, καθώς τα καταστήματα λιανικής πώλησης και η παραγωγή ημιαγωγών / smartphones παραμένουν κλειστά.
Η International Data Corporation (IDC) εκτιμά ότι οι αποστολές στο α΄ τρίμηνο του 2020 ενδέχεται να υποχωρήσουν κατά 30%.
Η TrendForce Corp. δήλωσε ότι η Apple θα μπορούσε να μειώσει κατά 10% τις πωλήσεις iPhone το α΄ τρίμηνο του 2020, από 45,5 εκατομμύρια σε περίπου 41 εκατομμύρια μονάδες.
Η TrendForce μείωσε την πρόβλεψη της για τα smartphone κατά 12% λόγω του κλεισίματος των εργοστασίων σε όλη την Κίνα.
Προειδοποίησε ότι η παγκόσμια παραγωγή smartphone στο α΄ τρίμηνο του 2020 θα είναι περίπου 275 εκατομμύρια μονάδες, που αποτελεί χαμηλό επίπεδο παραγωγής 5 ετών.
https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/caict%20domestic%20mobile%20phone%20shipments.png?itok=i8BAasKD

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης