Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ισχυρές πιέσεις και πάλι, λόγω των διεθνών αγορών

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ισχυρές πιέσεις και πάλι, λόγω των διεθνών αγορών
ΑΓΟΡΕΣ: Οι μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές άνοιξαν με νέες μεγάλες απώλειες και μάλιστα ο DAX έκοψε με φόρα τον κινητό των 200 ημερών. Χθες είχε κλείσει πάνω του. Τα ελληνικά παράγωγα άνοιξαν με μεγάλες απώλειες. Η άνοδος που είχαμε χθες εξανεμίστηκε.

Το ΧΑ καταγράφει μεγάλες απώλειες από τα υψηλά που είχε γράψει στα τέλη του Ιανουαρίου. Η ταλαιπωρία συνεχίζεται και οι αναλυτές περιμένουν μεγάλη μεταβλητότητα. Το ερώτημα είναι αν μπορούν οι ξένες αγορές να βγάλουν αντίδραση, ή θα πάνε να ολοκληρώσουν τη διόρθωση από τα ιστορικά υψηλά τους άμεσα.

Ο ιός συνεχίζει να επηρεάζει την επενδυτική ψυχολογία. Η επέκτασή του στον πλανήτη ανησυχεί τα χρηματιστήρια καθώς πλήττεται η ανάπτυξη, η κατανάλωση, οι μεταφορές κτλ. Κάποια στιγμή θα τα αφήσουμε όλα αυτά πίσω μας και θα βρούμε το δρόμο μας. Όμως βραχυπρόθεσμα φαίνεται πως η ταλαιπωρία θα συνεχιστεί.

ΑΓΟΡΑ: Το ΧΑ άνοιξε στις 815 μονάδες με απώλειες κοντά στο 2,5% και το τζίρο να αναμένεται και πάλι υψηλός. Οι τράπεζες βρίσκονται στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων και συνολικά οι μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης. Γρήγορα πήγαν οι απώλειες πάνω από 3%.

Άνω του 4% οι απώλειες για τις μετοχές των τραπεζών. Πιέζεται η ΔΕΗ, η Ελλάκτωρ, η ΕΥΔΑΠ και γενικά δεν έχουμε κάποια μετοχή με άνοδο στα βαριά χαρτιά. Θα ενεργοποιηθεί κάποιο αγοραστικό ενδιαφέρον μετά τη βελτίωση των αποτιμήσεων ή ο φόβος θα τις οδηγήσει σημαντικά χαμηλότερα.

JUMBO: Χθες έδειξε ότι δε θέλει να υποχωρήσει περαιτέρω και να βρεθεί κάτω από τα 15 ευρώ. Σήμερα ξεκινάει με απώλειες 2% και κοντά στα 16 ευρώ.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Παραμένει αδύναμος και κάνει και όγκο. Στα 7,87 ευρώ και στο -1,7% με την αποτίμηση να είναι στα 1,1 δισ. ευρώ.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Δε μπόρεσε χθες να βγάλει αντίδραση και ξεκινάει με σημαντικές απώλειες 4%. Στα 1,37 ευρώ η μετοχή με όγκο 60 χιλ. τεμάχια. Η αποτίμηση στα 293 εκατ. ευρώ.

CENTRIC: Μεγάλη εντολή αγοράς σχεδόν 400 χιλ. τεμαχίων στα 0,24 ευρώ μπήκε στα 0,24 ευρώ. Η μετοχή είναι αμετάβλητη στα 0,2460 ευρώ με όγκο 3 χιλ. τεμάχια. Κάποιοι κατάλαβαν πως είναι φθηνή και δεν αξίζει παρακάτω. Μακάρι να το δούμε και σε άλλα χαρτιά.

ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΗΣ: Στα 1,82 ευρώ με απώλειες 5,70% και χαμηλό όγκο συναλλαγών.

ΜΕΤΟΧΕΣ: Αυτό που θα πρέπει να δούμε είναι να ενεργοποιούνται καλοί αγοραστές ή και insiders σε μετοχές με καλά θεμελιώδη, υψηλή μερισματική απόδοση και προσεκτικές διοικήσεις. Να ξεχωρίσουν και κάποιες μετοχές και να μην πηγαίνουν όλες κάτω.

LAMDA: Από insiders, οι οποίοι αγόραζαν σε υψηλότερα επίπεδα τιμών βγήκαν αγορές. Συνεχίζουν όπως φαίνεται να πιστεύουν στην εταιρεία. Στα 7,24 ευρώ και στο -3,34% με όγκο 17 χιλ. τεμάχια και αποτίμηση 1,27 δισ. ευρώ.

ΟΛΠ: Συνεχίζει και αυτός χαμηλότερα παρά τα καλά αποτελέσματα που ανακοίνωσε. Στα 18,80 ευρώ και στο -2,5% με χαμηλό όγκο συναλλαγών. Αποτίμηση 470 εκατ. ευρώ.

ΕΥΔΑΠ: Χθες έκανε ωραία κίνηση ειδικά προς το κλείσιμο. Σήμερα υποχωρεί 4,5% και βρίσκεται στα 7,22 ευρώ με χαμηλό όγκο.

ΙΝΤΡΑΛΟΤ: Νέα πτώση 4% για τη μετοχή αφού τα προβλήματα στη Βουλγαρία φαίνεται πως είναι σημαντικά και έδιναν σημαντικό τζίρο και EBITDA στον όμιλος

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com  
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης