Τελευταία Νέα
Πολιτική

Προανακριτική: Ο Μιωνής καταγγέλλει εκβιασμό μέσα στο Μαξίμου - Τι απαντούν Παπαγγελόπουλος και Φιλιππάκης - Η αντίδραση Μαξίμου

Προανακριτική: Ο Μιωνής καταγγέλλει εκβιασμό μέσα στο Μαξίμου - Τι απαντούν Παπαγγελόπουλος και Φιλιππάκης - Η αντίδραση Μαξίμου
Η πλευρά του κ. Παπαγγελόπουλου επιμένει ότι η δίωξη του πρώην υπουργού είναι πολιτική
(upd) Ως κυνική ομολογία του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου για την ύπαρξη παραδικαστικού κυκλώματος την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ βλέπει η κυβέρνηση τη δήλωση του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης.
«Η κυνική ομολογία του κ. Παπαγγελόπουλου, σε συνδυασμό με όσα περιγράφονται στη μήνυση που κατέθεσε σήμερα ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας για απόπειρα εκβίασης, σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και δωροληψίας πολιτικού αξιωματούχου, ενισχύει την πεποίθηση περί ύπαρξης παραδικαστικού/παρακρατικού κυκλώματος που λειτουργούσε στη διάρκεια της κυβέρνησης Τσίπρα.
Δηλαδή, τον πυρήνα της έρευνας που διεξάγει η Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής» τονίζει σε δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, μετά την επιβεβαίωση του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δ. Παπαγγελόπουλου ότι συναντήθηκε το 2016 στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρώην υπουργό Ν. Παππά και τον επιχειρηματία Σ. Μιωνή και συζητούσαν για «εκκρεμείς δικαστικές του υποθέσεις».
Επίσης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κάλεσε τον κ. Παππά να πάρει θέση για τις σημερινές αποκαλύψεις.
Ωστόσο ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι ο δικηγόρος του κ. Παπαγγελόπουλου «προειδοποίησε» ότι «θα αναγκαστούμε να αλλάξουμε τακτική και να προβούμε με υπαιτιότητα της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής στη δημοσιοποίηση ολόκληρων των μαρτυρικών καταθέσεων και των ουσιωδών εγγράφων που βρίσκονται στην δικογραφία».

Οι καταγγελίες του Σάμπυ Μιωνή

Ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνή καταθέτοντας στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής που διερευνά τον κ. Παπαγγελόπουλο κατήγγειλε ότι η φερόμενη εμπλοκή του στη Λίστα Lagarde και το ξέπλυμα χρήματος ήταν εκβιαστικό μέσο, προκειμένου να του ζητηθεί ένα μεγάλο χρηματικό ποσό από τον κ. Παπαγγελόπουλο για να κλείσει υποθέσεις.
Ο μάρτυρας είπε στην επιτροπή πως για όσα θα καταγγείλει έχει αποδεικτικά στοιχεία.
Πηγές της πλειοψηφίας στην προανακριτική σχολιάζουν ότι «ο Σάμπυ Μιωνής αποκάλυψε παραδικαστικό κύκλωμα του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου και τον τρόπο με τον οποίο εκβιάστηκε από τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, παρουσία του πρώην υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά, στο γραφείο του τελευταίου, στο Μέγαρο Μαξίμου».
Σημειώνεται ότι οι δικηγόροι του Σάμπυ Μιωνή θα καταθέσουν μήνυση σε βάρος του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, του εκδότη Γιάννη Φιλιππάκη, του εκδότη Αλέξανδρου Τάρκα και της δημοσιογράφου Γιάννας Παπαδάκου για σύσταση συμμορίας, για δωροληψία και εκβιασμό.

Τι απαντά ο κ. Παπαγγελόπουλος

Από την πλευρά του, ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος επιβεβαίωσε τη συνάντηση επισημαίνοντας όμως ότι έγινε κατόπιν αιτήματος του Νίκου Παππά, προκειμένου να βοηθήσουν τον κ. Μιωνή με εκκρεμείς δικαστικές υποθέσεις.
«Τον συναντήσαμε με τον κ. Παππά κατόπιν πιέσεων της ισραηλινής κυβέρνησης.
Του διευκρινίσαμε ότι στην ελληνική Δικαιοσύνη δεν υπάρχει δυνατότητα παρέμβασης», τονίζει, σε ανακοίνωσή του, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, για όσα του καταλογίζει ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνής.
Μετά την υποβολή μήνυσης σε βάρος του για σοβαρότατα αδικήματα από τον επιχειρηματία, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία δίνει διαφορετική εκδοχή για τα γεγονότα που περιγράφει ο κ. Μιωνής στο δικόγραφό του.
Αναφέρει, μάλιστα, ο κ. Παπαγγελόπουλος πως «έχει την εντύπωση» ότι ο κ. Μιωνής έλαβε επιταγή ως εγγύηση για τη διεύθετηση διαφορών του με εκδότη που σήμερα έχει συμπεριλάβει στη μήνυση που κατέθεσε.
Στη γραπτή δήλωσή του, ο κ. Παπαγγελόπουλος σημειώνει:
«Πριν από 4 χρόνια με παρακάλεσε ο κ. Παππάς να συναντηθούμε στο γραφείο του με τον κ. Μιωνή επικαλούμενος πιέσεις από την Ισραηλινή Κυβέρνηση.
Ο κ. Μιωνή μας παρακάλεσε να τον βοηθήσουμε στις εκκρεμείς δικαστικές του υποθέσεις επειδή θεωρούσε ότι η Ελληνική Δικαιοσύνη ήταν αντισημιτική.
Επίσης κατηγόρησε τους κ.κ. Βορίδη και Φιλιππάκη ως Ναζί και μέλη διεθνούς ναζιστικής οργάνωσης και ότι για αυτό τον καταδιώκουν.
Ήταν σε έξαλλη κατάσταση. Προσπαθήσαμε να τον ηρεμήσουμε.
Του διευκρινίσαμε ότι στην Ελληνική Δικαιοσύνη δεν υπάρχει δυνατότητα παρέμβασης.
Για τον κ. Βορίδη του συστήσαμε να απευθυνθεί στη Ν.Δ.
Γα τον κ. Φιλιππάκη, τον οποίο εγώ πρόσφατα είχα γνωρίσει, να διευθετήσει συμβιβαστικά τις διαφορές του.
Πριν από 2 χρόνια πραγματοποιήθηκε νέα συνάντηση στο γραφείο του κ. Παππά μετά από παρακλήσεις πάλι του κ. Μιωνή. Σε αυτήν συμμετείχαν ο κ. Παππάς, εγώ, εκπρόσωπος του κ. Μιωνή, ο κ. Φιλιππάκης και άλλοι.
Έχω την εντύπωση μάλιστα ότι ο κ. Μιωνής στη συνέχεια, κάποια στιγμή, έλαβε και επιταγή ως εγγύηση για τη διευθέτηση των ιδιωτικών διαφορών του με τον κ. Φιλιππάκη.
Πριν από έναν χρόνο ο κ. Μιωνής κατήγγειλε στις αρχές του Ισραήλ τον κ. Βορίδη για εκβιασμό και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση χωρίς την παραμικρή αναφορά στο πρόσωπό μου.
Αξιοσημείωτο είναι ότι τα δημοσιεύματα για τις δραστηριότητες του κ. Μιωνή είχαν υπάρξει τουλάχιστον τρία χρόνια πριν γίνω υπουργός.
Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι για τους κ.κ. Παπασταύρου και Μιωνή με είχε παρακαλέσει να τους βοηθήσω και ο κ. Σαμαράς σε μια από τις συναντήσεις μας.
Αυτά προς το παρόν για τον δήθεν εκβιασμό σε βάρος του κ. Μιωνή και για το ήθος του που δεν δίστασε να μαγνητοφωνήσει παράνομα στο Μέγαρο Μαξίμου συνομιλία του με δύο υπουργούς, σε συνάντηση για την οποία ο ίδιος επανειλημμένως είχε παρακαλέσει.
Αυτά προς το παρόν.
Στη συνέχεια θα ασχοληθώ επισταμένως για τον ρόλο και τις σχέσεις του κ. Μιωνή με τους κ.κ. Σαμαρά και Παπασταύρου».

Φιλιππάκης: Ακόμα μια αναξιόπιστη κατάθεση από Μιωνή - Αντιδρά  στις αποκαλύψεις της «Δημοκρατίας» για τη λίστα Lagarde   

Απάντηση στις καταγγελίες του Σ. Μιωνή, δίνει με ανακοίνωσή του ο εκδότης Γ. Φιλιππάκης τονίζοντας πως "ο κ. Σ. Μιωνής προέβη σε μία αναξιόπιστη κατάθεση, όπως κάνει εδώ και 7 χρόνια, αντιδρώντας στις αποκαλύψεις της «Δημοκρατίας» για τη λίστα Lagarde".

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Ο κ. Σ. Μιωνής προέβη σε μία αναξιόπιστη κατάθεση, όπως κάνει εδώ και 7 χρόνια, αντιδρώντας στις αποκαλύψεις της «Δημοκρατίας» για τη λίστα Λαγκάρντ.
Στη λίστα ήλεγχε ή διαχειριζόταν, άμεσα ή έμμεσα, το 55% των καταθέσεων, δηλαδή άνω του ενός δις δολαρίων.
Σήμερα, επιχείρησε να παρουσιάσει μία (από τις πολλές) προσπάθειες εξωδικαστικού συμβιβασμού μεταξύ ιδιωτών ως δήθεν απόπειρα εκβιασμού και δωροληψίας.
Η αλήθεια είναι ότι δύο κυβερνήσεις (ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ) είχαν εμπλακεί στις προσπάθειες εξωδικαστικού συμβιβασμού, που έγιναν με πρωτοβουλία των κ.κ. Μιωνή και Παπασταύρου, ως εξής:
-Από τα μέσα του 2013, ο τότε πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς προσωπικά, με πίεσε επανειλημμένα να μη δημοσιεύουμε τίποτα για τον κ. Μιωνή και τον κοινό τους συνεργάτη και σύνδεσμο Στ. Παπασταύρου, επειδή «αυτά τα παιδιά έχουν βοηθήσει πολύ στο παρελθόν» και επειδή δήθεν δεχόταν παρεμβάσεις από το Ισραήλ.
Επίσης, ο κ. Σαμαράς με πίεσε αφόρητα να συμβιβαστούμε με τον κ. Μιωνή, όπως άλλωστε έχω καταθέσει σε δικαστήριο του Λονδίνου τον Οκτώβριο 2014.
Η κατάθεσή μου δεν αμφισβητήθηκε ποτέ ούτε από τον κ. Μιωνή ούτε από τον ίδιο τον κ. Σαμαρά, ο οποίος έλαβε γνώση το Δεκέμβριο 2014 και παρακάλεσε για «ανακωχή» μέχρι τις διαφαινόμενος τότε εκλογές.
Επί πρωθυπουργίας Σαμαρά, δεν γνώριζα ούτε τον κ. Δ. Παπαγγελόπουλο, ούτε την κα. Γιάννα Παπαδάκου.
-Στις αρχές 2016, κλήθηκα εν νέου στο Μέγαρο Μαξίμου. Αυτή τη φορά από τον τότε υπουργό Επικρατείας κ. Ν. Παππά, πάλι με αίτημα τον εξωδικαστικό συμβιβασμό με τον κ. Μιωνή και πάλι με τη δικαιολογία παρεμβάσεων από το Ισραήλ.
-Το 2018 έγινε ακόμα μια προσπάθεια εξωδικαστικού συμβιβασμού, πάλι στο γραφείο του κ.Παππά –αυτή τη φορά  στο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής.
Η συνάντηση οδήγησε στην υπογραφή συμφωνητικού συμβιβασμού με αμοιβαία αποχή από δικαστικές ενέργειες που τηρήθηκε μέχρι πρόσφατα. Το συμφωνητικό αποτελούσε, στα κύρια σημεία του, μετάφραση προσχεδίου, στα αγγλικά, το οποίο μας είχαν αποστείλει ο κ. Μιωνής και Ισραηλινός δικηγόρος το Δεκέμβριο 2016. Δηλαδή μετά την συνάντηση του δήθεν εκβιασμού!
-Στο μεταξύ, επειδή ο  κ. Μιωνής είχε επικαλεστεί υποτιθέμενη δράση του «υπό την αιγίδα του Γραφείου του Πρωθυπουργού» Μπ. Νετανιάχου, είχα απευθύνει επιστολή διαμαρτυρίας στην τότε πρέσβη του Ισραήλ στην Αθήνα.
Στην απαντητική επιστολή της τόνιζε πως ο κ. Μιωνής δεν έχει καμία επίσημη ή ημιεπίσημη ιδιότητα, ότι η Δικαιοσύνη, και στις δύο χώρες, είναι ανεξάρτητη και ότι πρόκειται για ιδιωτική διαφορά.
-Σημειωτέον ότι, μέχρι τις εκλογές του Ιουλίου 2019, ο κ. Μιωνής δεν έλεγε τίποτα περί υπουργού Παπαγγελόπουλου και είχε καταθέσει στο Ισραήλ αγωγή και μήνυση για άλλη δήθεν «εγκληματική οργάνωση» με επικεφαλής τον (τότε στην αντιπολίτευση) σημερινό υπουργό κ. Μ. Βορίδη.
Οι αρχές του Ισραήλ απέρριψαν τους ισχυρισμούς του.
Προειδοποιούμε άπαντες ότι τίποτα δεν θα σταματήσει την ανεξάρτητη, ασυμβίβαστη και ακηλίδωτη πορεία που έχουμε χαράξει.
Ενημερώνουμε τους εμπλεκόμενους ότι αυτοί θα λογοδοτήσουν στην δικαιοσύνη.

Ιωάννης Ν. Φιλιππάκης
Εκδότης

Τσοβόλας (δικηγ. Παπαγελόπουλου): Θα αλλάξουμε τακτική - Θα δημοσιεύσουμε καταθέσεις και έγγραφα από τη δικογραφία

Παράνομες και αποπροσανατολιστικές χαρακτηρίζει ο Δημήτρης Τσοβόλας, ο οποίος είναι δικηγόρος του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, τις διαρροές καταθέσεων μαρτύρων στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, γεγονός που επιβεβαιώνει καθημερινά, όπως σημειώνει σε σχετική δήλωσή του, ότι είναι σαφώς πολιτική η δίωξη κατά του πρώην υπουργού.
Ακόμη, αναφέρει ότι για να προστατεύσει τα ανθρώπινα δικαιώματα του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, θα αναγκαστεί αλλάξει τακτική και να δώσει στην δημοσιότητα ολόκληρες τις μαρτυρικές καταθέσεις και τα ουσιώδη έγγραφα που βρίσκονται στην δικογραφία, για να ενημερωθεί αντικειμενικά ο ελληνικός λαός.
Πιο αναλυτικά, το πλήρες κείμενο της δήλωσης του κ. Τσοβόλα έχει ως εξής: «Ο συνήγορος υπεράσπισης του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, Δημήτρης Τσοβόλας, έκανε την ακόλουθη δήλωση, μετά τις παράνομες και αποπροσανατολιστικές διαρροές καταθέσεων μαρτύρων στην Κοινοβουλευτική Προκαταρκτική Επιτροπή.
Η προκαταρκτική Επιτροπή με τις αυθαίρετες, αποπροσανατολιστικές και παράνομες μεθοδεύσεις των υπευθύνων και με τις απαράδεκτες και παράνομες διαρροές περικοπών καταθέσεων μαρτύρων, επιβεβαιώνει καθημερινά ότι η δίωξη κατά Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, είναι σαφώς πολιτική.
Η πλειοψηφία προσπαθεί, με μάρτυρες που ορισμένοι από αυτούς είναι κατηγορούμενοι για βαριά αδικήματα και άλλοι που πρέπει να λογοδοτήσουν για παράβαση καθήκοντος και για υπέρβαση εξουσίας, να δικαιολογήσουν την αδικαιολόγητη πολιτική δίωξη του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.
Επιστρατεύουν επίσης πρόσωπα ως μάρτυρες τα οποία με τις αντιφατικές και προδήλως ψευδείς καταθέσεις τους υποβαθμίζουν το έργο της Επιτροπής.
Αν η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ ενδιαφέρονται για την αντικειμενική ενημέρωση του ελληνικού λαού για αυτά που καταθέτουν οι εξεταζόμενοι μάρτυρες, αντί να διαρρέουν παράνομα και αυθαίρετα αποσπάσματα των καταθέσεων, τους καλούμε να δίνουν ολόκληρες τις καταθέσεις τους στη δημοσιότητα, αφού δεν εννοούν να τηρήσουν την μυστικότητα της προκαταρκτικής διαδικασίας.
Καθόσον διαφορετικά οι συνήγοροι υπεράσπισης που σεβαστήκαμε μέχρι σήμερα την μυστικότητα της διαδικασίας, θα αναγκαστούμε να αλλάξουμε τακτική και να προβούμε με υπαιτιότητα της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής στη δημοσιοποίηση ολόκληρων των μαρτυρικών καταθέσεων και των ουσιωδών εγγράφων που βρίσκονται στην δικογραφία, για να ενημερωθεί αντικειμενικά ο ελληνικός λαός και για να προστατεύσουμε τα ανθρώπινα δικαιώματα του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου».

Γιάννα Παπαδάκου: Άθλιος συκοφάντης ο Σάμπυ Μιωνής

Άθλιο συκοφάντη χαρακτηρίζει σε δήλωσή της η δημοσιογράφος Γιάννα Παπαδάκου τον επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή, με αφορμή όσα κατέθεσε ο τελευταίος στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής.
Στη δήλωσή της η κ. Παπαδάκου αναφέρει:
"Ο άνθρωπος ο οποίος εξαπάτησε πολλές φορές την Ελληνική και τη Βρετανική Δικαιοσύνη χρησιμοποιώντας ψεύτικα στοιχεία, όπως αποδεικνύεται από έγγραφα των αμερικανικών αρχών τα οποία δυστυχώς ήρθαν σε γνώση μου μόλις τον Δεκέμβριο του 2019, ο επιχειρηματίας Sabby Mionis ψεύδεται και ενώπιον της Προκαταρκτικής Επιτροπής της Βουλής, καταθέτοντας για άλλη μια φορά ψέματα, φαντασιώσεις, και ψευδή στοιχεία.
Επιχειρώντας να εξοντώσει κάθε φωνή δημοσιογράφου, που κατήγγειλε την υπαρκτή εμπλοκή του στη λίστα Lagarde, ενάντια σε κάθε έννοια ηθικής και αλήθειας, όργανο και των πολιτικών που συγκαλύπτουν και συγκάλυψαν την παράνομη δράση του και είναι μέντορες της σκευωρίας που επιχειρεί να εμφανίσει, γίνεται δυστυχώς αποδεκτός ως μάρτυρας σε μία υπόθεση που είναι εντελώς άσχετη και με τις αθλιότητες που καταγγέλλει.
Εναντίον του κ. Mionis έχω ήδη καταθέσει προ πολλού μήνυση για απάτη της Ελληνικής δικαιοσύνης, με έγγραφα από τις Ηνωμένες Πολιτείες που αποδεικνύουν ότι όχι μόνο δεν τον συκοφάντησα για υπόθεση φοροδιαφυγής (957.00 δολαρίων) που είχε εκεί, αλλά σε βάρος του είχε εκδοθεί και Ομοσπονδιακή Απόφαση Κατάσχεσης (Federal Tax Lien) υπ’ αριθμ. 319327706/29-9-2006 περιουσιακού του στοιχείου στη Μασαχουσέτη. Εκείνος, παρότι τα γνώριζε όλα αυτά, προσέφυγε στη Βρετανική Δικαιοσύνη για να με καταδικάσει με ψευδή στοιχεία εξαπατώντας τον Βρετανό δικαστή με απόκρυψη των ανωτέρω στοιχείων έκανε εκτελεστή την απόφαση στην Ελληνική δικαιοσύνη, εξαπατώντας και τα μέλη του Αρείου Πάγου, και μπήκε σαν κλέφτης σπίτι μου, για να μου κατασχέσει τα οικογενειακά μου κειμήλια, βασιζόμενος στα άθλια ψέματα με τα οποία εξέδωσε τις σε βάρος μου καταδικαστικές αποφάσεις.
Επειδή γνωρίζει τη μήνυση, που αποκαλύπτει τα ψέματά του, εξαπέλυσε τον οχετό εναντίον μου σήμερα!
Για όσα με κατηγορεί σήμερα στην επιτροπή της Βουλής, θα λογοδοτήσει στην ελληνική δικαιοσύνη, από την οποία θα ζητήσω προστασία απέναντι σε έναν άθλιο συκοφάντη.
Όπως λέει ο σοφός λαός μας "φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης", αφού ο άνθρωπος που διώχθηκε ακόμα και για απόπειρα απάτης σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου επιτίθεται και επιχειρεί να φιμώσει μία Ελληνίδα δημοσιογράφο που έκανε μόνο το καθήκον της και με τις αποκαλύψεις της βοήθησε να εισπραχτούν εκατομμύρια ευρώ από τα Δημόσια Ταμεία!
Υ.Γ. Για κάθε καχύποπτο, τα έγγραφα από τις ΗΠΑ στην διάθεση κάθε ενδιαφερομένου.

ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Μιωνής δήλωσε ότι δεν υπάρχει ανάμειξη των Τσίπρα και Παππά

Τη δική του... εκδοχή δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ όσον αφορά την κατάθεση του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή.
Μάλιστα, είναι εμφανής η προσπάθεια της Κουμουνδούρου να βγάλει από τον κάδρο τον Αλέξη Τσίπρα και Νίκο Παππά.
Ειδικότερα, πηγές του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζουν ότι ο κ. Μιωνής δήλωσε πως «δεν υπάρχει ανάμειξη των κ.κ. Τσίπρα και Παππά 100%».
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, «μετά από ερώτημα του Ι. Ραγκούση, ο κ. Μιωνής αναγκάστηκε να παραδεχθεί ότι ο δήθεν χρηματισμός εντός του Μαξίμου αφορούσε την εξεύρεση εξωδικαστικής λύσης».

Πρώτη ενημέρωση 2020-02-26 11:05:31
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης